Quantcast

Реформаторите искат КСНС за финансовата криза

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2014 в 15:51 1552 17

Мартин Димитров, Реформаторски блок.

Над 10 млрд. лв. е финансовата дупка, която се е образувала за една година управление на това правителство, обяви днес Мартин Димитров от гражданския съвет на Реформаторския блок.

Според Реформаторите има опасност от "гръцки сценарий по български". Те настояват за спешно разширено заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) към президента с участието и на партиите, получили места в европарламента.

По думите на Димитров за година управление правителството е натрупало над 3 млрд. лв. нови дългове. 3 млрд. лв. са само дълговете на Националната електрическа компания (НЕК), а още 1 млрд. лв. е дълъгът на Българският енергиен холдинг (БЕХ).

Останалата сума до 10 млрд. лв. включва бюджетния дефицит, дълговете на общините, дефицита в здравеопазването, както и 1.2 млрд. лв. за газопровода "Южен поток".

По изчисления на Мартин Димитров всеки работещ българин е натрупал краткосрочен дълг от 3000 лв., или по близо една минимална работна заплата на месец. 

Икономистът Георги Ганев посочи три причини за натрупването на задълженията – кражби, прахосничество и опит българската енергетика да бъде доведена умишлено до фалит, а активите на предприятията да бъдат прехвърлени към "стратегически приятели на България" в Русия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.06 2014 в 21:32

Абе Станчев(а),
Ти си като не доръгана комунистическа уруспия -> я бягай да го облизваш на Черен Ваньо!!!

02.06 2014 в 20:22

Eми видях надписа "сДС" отзад и не го четЪх. Работата е ясна. Мръсносиня история.

02.06 2014 в 20:19

не бери грижа за кунева - виж обаче как ще ни изпързалят нас червените

02.06 2014 в 20:07

И аз докато не предадоха другарчето си г-жа Кунева.
Прощавай, но така не се гради доверие между партньори.
Бъди жива и здрава.
Нищо лично.

02.06 2014 в 20:06

БИЗНЕСА КРАДЕ ОТ РАБОТНИЦИТЕ 15 МИЛИАРДА ЛЕВА НА ГОДИНА.
https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1 %D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sl_gdp_pcap_em_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=countr y:BGR:AUT:BLR:BEL:DEU:DNK:CYP:LVA:LTU:MKD:NOR:POL:RUS:SVK:SVN:TUR:UKR:FIN:FRA:CZE:CHE:SWE:CHN:KOR&ifdim=region&hl=bg&dl= bg&ind=false В България минималната заплата е 120 евро, без удръжки, В Чехия е 312 евро, в Турция е 443 евро, във Франция 1430 евро. Белгия 1500 евро, Полша 400 евро.. в линкът горе вижте реалното произведено от един работник. Но един работник произвежда толкова колкото позволява инвестицията. Нали не мислите че имаме инвестиции на един работник колкото в Япония или Германия?? Производителността на трудът я мерят чрез селското стопанство, колко заети КОЛКО БВП ПРАВЯТ. В Япония една диня струва 50 долара, а ние правим основно зърно на борсови цени. Да не говорим за субсидии и техника в селското стопанство тук и на запад.

ДЯСНОТО - ФАШИЗМА КАЗВА ЧЕ МЪРЗЕЛИВИТЕ НАРОДИ ИМАТ НИСКО БВП. ВЯРВАТЕ ЛИ - ФАШИСТИ(ДЕСНИ) ЛИ СТЕ?
НЯМА КАК БОГАТИТЕ ДА ЗАВИЯТ НА ЛЯВО. ЖИВКОВ И ЖИВКОВИСТИТЕ СТОРИХА КАПИТАЛИЗМА И РАЗРУХАТА НА СОЦИАЛИЗМА.

БСП ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСТРЕЛЯНИ. СРЕДНАТА ЗАПЛАТА Е 850 ЛЕВА, БИЛО НОРМАЛНО МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ДА Е ДВА ПЪТИ ПО НИСКА ОТ СРЕДНАТА, А СРЕДНАТА ДА Е ДВА ПЪТИ ПО НИСКА ОТ БВП НА ЗАЕТ. НО САМО СПОРЕД ПЪРВОТО – МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ТРЯБВА ДА Е 425 ЛЕВА, А ТЯ СЕГА Е 250 ЛЕВА, ЗАЩОТО ТОЛКОВА Е БЕЗ УДРЪЖКИ. В КОЯ ДЪРЖАВА ОТ ЕС ИМА УДРЪЖКИ ВЪВРХУ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА? В ДАНИЯ НЯМА УДРЪЖКИ, А ХОРАТА ПОЛУЧАВАТ ПОВЕЧЕ УСЛУГИ ОТ ДЪРЖАВАТА.

02.06 2014 в 20:04

аз -трол??
хахаха-не знам бедните като църковни мишки реформатори да плащат. Правя го безплатно, но от сърце,защото вярвам в тях

02.06 2014 в 19:20

Станчева, с това окончателно ме "спечели" за ДСБ.
"Лийдуей Медия Солушънс" явно наемат най-ниско образованите тролове.

02.06 2014 в 18:58

anton
чети бе, говедо-да не кажеш след някой друг ден, че не си предупреден....Яла ми после пак тук при удара в стената на държавата, да ми обясняваш, че пак Иван Костов, Мартин Димитров или другите са ти виновни.
А ша си пействам за по-сигурно, за да го прочетат повече хора,пък ти- оди се гръмни

02.06 2014 в 18:34

Старите и мъдри хора казват:"вириш ли глава,никога няма да видиш долния праг,преди да си удариш челото в горния!Че нещата не вървят на добре,се вижда и от космоса! крайно време е,правителството да спре да ни нахлузва розови очила,да извади наяве цялата истина за икономическото и финансово състояние на държавата и без партийни пристрастия,да събере за консултации всички доказани специалисти!

02.06 2014 в 18:21

Забравих да попитам.
Станчева ти да не си от "Лийдуей Медия Солушънс"?