РБ се събра на извънредно заседание след гласуването за пенсиите

OFFNews 19 декември 2014 в 21:08 8106 23

Час след като национализацията на пенсиите беше приета с гласовете на ГЕРБ, ДПС , трима от БДЦ и двама независими депутати, Парламентарната група на Реформаторския блок се събра на извънредно заседание.

На вечерното заседание реформаторите обсъждат какви стъпки да предприемат след приетия спорен текст в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО), научи OFFNews.bg

Ако предложението на Горанов мине, това ще бъде първата тежка криза в мнозинството и първата стъпка към кризата на второто правителство Борисов, предупреди по-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Утре ще има заседание и на председателския съвет на Реформаторския блок.

Ще обсъдим ситуацията в момента и ще излезем с решение. Не съм използвал тези изрази, които ми се вменяват, заяви пред OFFNews.bg съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски.

Думите, които според него му се вменяват, са публикувани в "24 часа": "В следващите дни ще бъде събран председателски съвет на Реформаторския блок, за да бъде решено дали ще бъде напусната управленската коалиция."

Зад предложението на ГЕРБ има нещо скрито - щом не го обсъдиха с никого - нито с Реформаторския блок, с нас имат подписано коалиционно споразумение, нито с АБВ и ПФ, които подкрепят мнозинството и успяха да тръгнат срещу всичките си партньори, това е извън всякаква политическа логика. Няма никаква логика и в това решението да не се обсъжда нито с НОИ, нито с работодателите, нито в Министерския съвет, нито в социалната комисия, без дебати и без никакви обсъждания. Честито, господа! - каза от трибуната на парламента съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!