"Развод ми дай" в червено за сателитите на БСП

Партийци негодуват от "неблагодарния" Румен Радев преди революционния конгрес

Юлиана Ончева 26 януари 2017 в 15:54 14696 4

Служебното правителство на президента Румен Радев предизвиква масово недоволство в редиците на БСП. Социалистите не са удовлетворени от състава му, очакванията бяха за по-видима благодарност към партията, която го издигна. 

Това научи OFFNews от червени депутати в последния ден на 43-тото народно събрание. Според други социалисти съставът на служебния кабинет, в който има двама одобрени от ръководството на БСП министри освен вицето Деница Златева, е стратегия на лидера Корнелия Нинова - целта е очакваните негативи от трудната зима да не се трупат предизборно на червената партия. 

Това обаче е нож с две остриета преди очаквания революционен конгрес след десетина дни. На форума Нинова очаква подкрепа за промени, които да стопират номинирането за депутати на ветерани с 12-годишен стаж в парламента досега, както и "развод ми дай" с досегашните коалиционни партньори на столетницата.

Настроенията в партията могат да спрат обновлението й, мненията за аут от листите след три мандата като депутат не са еднозначни, за коалиционните партньори обаче колебания почти няма. Партиите, които влизат в коалицията "БСП Лява България", не само нямат почти никакъв принос за резултатите на изборите, но и част от формациите играят в други коалиции на местно ниво. Именно това в БСП определят като предателство, а за доказателство посочват, че кандидати на партньорските партии в листите получили по едва стотина преференции на миналите избори. Със сигурност от коалицията ще отпаднат хората на Цветелин Кънчев, социалдемократите на Георги Анастасов, както и трите комунистически формации.

Партньорите на БСП:

„Движение за социален хуманизъм“, „Европейска сигурност и интеграция“, "Български социалдемократи", „Политическо движение ЕВРОРОМА“, „Комунистическа партия на България“, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, „Нова Зора“, Политически клуб „Екогласност“, Партия на българските комунисти, Политическо движение „Социалдемократи“, „Съюз на комунистите в България“ и „Обединена социалдемокрация“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15614

4

OTBPAT

27.01 2017 в 08:58

Бах... Екогласност с БКП-то ли са? Шаш :)

8769

2

flatko

26.01 2017 в 19:29

Какви са тия комунистически партии в списъка с партньорите? Нали комунизмът е забранен със закон???

15509

1

Бухльо

26.01 2017 в 16:14

Ъо пък сефте при столетницата, ръководството да прави неща, които не са съобразени с членовете.

 
X

Да помогнем на украинските деца!