Разпада ли се ИТН? Ива Митева очаква още депутати да се обърнат

Мая Младенова 17 юни 2022 в 09:46 4897 0

Ива Митева

Снимка БТА

Ива Митева

Ще напуснат ли още депутати парламентарната група на "Има такъв народ"? Спекулациите по темата продължават, а знаци, че това е на път да се случи, днес идват и от ядрото на партията.

Днес Ива Митева (ИТН) каза, че "се говори, че има колеги, които ще се обърнат".

По думите й натискът към техни депутати продължава:

"Смятам, че не е допустимо да се изпращат СМС-и и да се звъни от министър-председателя към наши депутати. Най-малко може да го прави някой друг. Не знам в какви времена живеем, но се опитва да ги обработва. Това ще е до гласуването в сряда или четвъртък. Ще видим как ще гласуват колегите. Ще видим дали някой се е поддал. Говори се, че ще има колеги, които ще се обърнат. Надявам се да няма такива", каза тя.

Митева не потвърди, че ще бъде кандидат за председател на парламента, като заяви, че няма номинация на ИТН. "Ще му бъде изключително трудно, защото трябва да стои срещу 239 души и да се съобразява с всеки от тях", коментира депутатката.

В интервю за "24 часа" депутатът Светлин Стоянов, който вече се отцепи от парламентарната група на ИТН, казва, че очаква още поне петима да напуснат.

"Партията в момента се разпада. Масово постъпват молби за напускане", посочи тази сутрин в Нова спортният министър в оставка Радостин Василев, който поведе групата отцепници от партията на Слави Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !