Разбиха офиса на БСП в "Слатина", където членуваше изключеният проф. Близнашки

OFFNews 12 март 2014 в 13:56 5696 12

Разбитият клуб

Снимка БСП

Партийният клуб на БСП в столичния квартал "Слатина" е бил разбит тази нощ, съобщиха депутати от левицата в кулоарите на парламента. Именно там членуваше изключеният от партията проф. Георги Близнашки - един от неформалните лидери на антиправителствените протести, който инициира и подписката за референдум за промяна на изборните правила.

Членството на проф. Близнашки бе прекратено заради „уронване престижа на партията , системно нарушаване на уставните норми, състоящо се в публични изявления и действия срещу партийната политика...“.

Офисът на партията е разбит във вторник вечер, между 21 и 23 ч. Според данните на БСП извършителите са над десетима. Те са били забелязани от съседите на офиса. От левицата уточниха, че клубът им няма инсталирани камери и ще разчитат на показанията от съседите.

Счупени са три от големите витрини на офиса, като срещу тях са хвърлени павета. Депутатът на "Коалиция за България" Георги Свиленски подчерта, че е притеснен от този акт, тъй като досега срещу БСП не е имало подобни действия.

"Да хвърлиш един камък върху едно стъкло е, може би, притеснително, но тук в случая имаме три павета върху три големи витрини. Нямаме случайно действие, а действие с умисъл, извършено от над 10 човека", каза Свиленски.

Колегата му Жельо Бойчев се обърна към извършителите и заяви, че действията им няма да разколебаят столетницата.

Страхил Ангелов пък коментира, че витрините на клуба ще се възстановят с пари от партийната субсидия на БСП, което на практика означава, че самите извършители ще платят с данъците си за ремонта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!