Quantcast

Расмусен: Русия атакува Украйна

Offnews Последна промяна на 04 септември 2014 в 14:28 8084 17

Андерс Фог Расмусен

Снимка NATO

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен директно обвини Русия, че напада Украйна.

Изправени сме пред редица заплахи, каза още Расмусен преди началото на срещата на върха на НАТО в Уелс, която той определи като решаваща за бъдещето на Алианса.

Изправени сме пред драматично променена обстановка със сигурността. На изток Русия атакува Украйна. На югоизток виждаме възхода на терористичната организация "Ислямска държава", която извърши ужасяващи зверства. На юг виждаме насилие, несигурност и нестабилност. На срещата на върха ще предприемем важни стъпки, за да се противопоставим на тези заплахи и да укрепим отбраната на съюзниците ни, каза Расмусен.

На въпрос за мирния план на руския президент Владимир Путин за Източна Украйна, Расмусен каза, че НАТО приветства усилията за намиране на мирно решение, но това, което има значение, е реалната ситуация в Украйна: За съжаление, все още виждаме руска намеса в дестабилизирането на ситуацията в Източна Украйна. Продължаваме да призоваваме Русия да изтегли войските си от украинските граници, да спре потока на оръжия и бойци към Украйна, да прекрати подкрепата си за въоръжените бойци в Украйна и да се включи в конструктивен политически процес, подчерта Расмусен.

Москва отрича да има войници на украинска територия, но НАТО твърди, че там се намират над 1000 руски военнослужещи, припомня Ройтерс.

По-рано в интервю за Би Би Си Расмусен заяви, че мирният план за Източна Украйна, предложен от руския президент Владимир Путин, е неискрен. По думите му, Москва не се интересува от прекратяване на огъня и продължава да дестабилизира Източна Украйна. Мисля, че дългосрочната амбиция на Путин е много ясна. Той иска да установи зона на руско влияние в съседните страни, в бившето съветско пространство. Той иска да не позволи на страните в съседство с Русия да търсят интеграция с Европейския съюз и НАТО. С тази цел той се стреми към продължителни, "замръзнали" конфликти в съседните страни, каза Андрес Фог Расмусен в интервю за Би Би Си. Той допълни, че няма непосредствена заплаха за държавите-членки на Алианса, а Русия знае, че ако "премине червената линия" и ги застраши, НАТО ще отговори твърдо и решително.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2014 в 20:44

На този лъжлив дебил явно това му е работата. Да лъже и манипулира.
Кой вече 3 месеца НАПАДА и БОМБАНДИРА източна У-крайна?
Колко са наемниците в Украинската армия-банда и от кои държави?
Колко милиарда изръсиха ЕС, САЩ и НАТО за оръжие и обезпечение на украинската армия-банда?
Кой в крайна сметка финансира, подготви и проведе фашисткия преврат в Киев през февруари, който в крайна сметка отвори "кутията на Пандора".
Ами вижте го на снимката кой е.
Спомнете си и за един друг дебил по време бомбандирането на Белград - Хавиер Солана. Същият лъжлив боклук, който днес никой вече не помни. Само че си изигра зловещата роля копелето мръсно.
Абе... вижте Соломон Паси и това е достатъчно какво предствалява НАТО!

04.09 2014 в 19:54

//Стария свят Европа и САЩ вкл. Русия в моемнта е в упадък. Новия свят иде. Въпроса е дали ще се сбием по между си да ускорим процеса на разпад.//
-------------
Не вярвах, че може да се случи да се съгался с нещо, написано от @оff, но ето че се случи...Нищо лошо няма в това, разбира се. Лошото е, че далеч не е единствения, който споделя това мнение.Лично аз за първи път го чух от един познат, който още през комунизма избяга в тогавашната ФРГ и оттогава живее там.Но това е положението - няма нищо вечно.Някога Римската империя е била велика, днес от нея са останали само камънаци и един мъртъв език.....

04.09 2014 в 18:45

off, не влизай в излишни дискусии с трола. Той няма задача да мисли, а да насажда омраза. Ще мисли когато му дойде времето. .. и да си четете НК.

04.09 2014 в 18:31

Еми това са подробности.

Дали западняците ще страдат под руски, китайски, индийски, бразилски, северно-корейски, виетнамски, ирански ли друг там някъф ботуш всъщност няма особено значение.

Важното е, че ние ще бъдеме отмъстени за тоя еврогейско-педероатлантически неоколониализъм, дето ни го натрапиха демокрастите, либерастите, толерастите, мултикултурастите и педерастите, уффф дълго беее...

04.09 2014 в 18:20

offnews много трогателна статия. Кога ще пуснете статия за Кристина и нейната мъничка дъщеря?
https://www.youtube.com/watch?v=vAZcjAFjZKo

04.09 2014 в 17:48

Еми добре де, ето нека пък се съобразиме с мнението на шорошомолците да заменим евентуалния русизъм "БОМБЯТ" с правилното еврогейско-педероатлантическо "БОМБАРДИРАТ", въпреки че както разбираме, по самото съдържание възражения няма:

"Педероатлантическия пакт стават все по-нагли.

БОМБАРДИРАХА и нападнаха Ирак, БОМБАРДИРАХА и разделиха Югославия, БОМБАРДИРАХА Либия, БОМБАРДИРАХА Сирия, БОМБАРДИРАТ и воюват в Афганистан, обаче сега продължават най-нахално твърдят, че само те единствени били имали право агресивно да се нахвърлят върху суверенни държави, да ги разрушават, да свалят правителства, да слагат свои марионетъчни режими и т.н.

Обаче народите виждат тези ДВОЙНИ СТАНДАРТИ и чакат с нетърпение кога Китай и Россия ще сложат край на педероатлантическия произвол."

ТАКА ПО-ДОБРЕ ЛИ Е?

04.09 2014 в 17:16

Иване, вярвам ще се коригира. Нощната смяна взема двойно, ах гиди.., а новобранците да пишат за без пари

04.09 2014 в 17:12

Балкански, време е да научите български. Може би не знаете , но ние българите твърдиме да сме първите БОМАБАРДИРАЛИ някого. братушките разбомбят :)