Рашков ще отговаря на 90 въпроса от ДПС на парламентарния контрол

Ружа Райчева 01 април 2022 в 07:00 1326 1

Снимка БТА/Минко Чернев

Очаква се министърът на вътрешните работи Бойко Рашков да отговаря на поставените към него 90 въпроса от ДПС по време на традиционния за петък парламентарен контрол.

От Движението за права и свободи повече от три месеца редовно настояват за отговори от Рашков дали е имало натиск от органите на реда по време на парламентарнните избори на 11 юли и 14 ноември миналата година.

Парламентарният контрол ще започне с разискване по питане на депутата от ДПС Джевдет Чакъров към министъра на здравеопазването Асена Сербезова относно политиката за преодоляване на недостига на лекари в определени специалности и на медицински сестри, и за задържане на младите лекари и медицинските сестри в България.

Народните представители ще имат възможността да зададат своите въпроси и към вицепремиера и регионален министър Гроздан Караджов, спортния министър Радостин Василев, министъра на отбраната Драгомир Заков, правосъдния министър Надежда Йорданова, министъра на земеделието Иван Иванов, социалния министър Георги Гьоков и министъра на културата Атанас Атанасов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови