Рашков: През оградата на ГЕРБ минават и зайци. Отговорът: Комунистически милиционер следовател

Бившият вътрешен министър и ГЕРБ се скараха заради състоянието на оградата по границата ни с Турция

Ружа Райчева Последна промяна на 10 ноември 2022 в 11:31 3115 1

Бойко Рашков в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Бойко Рашков в пленарната зала

Скандал възникна между ГЕРБ и бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков в пленарната зала след изслушването на вътрешния министър Демерджиев за проблемите на оградата по границата ни с Турция. Рашков обяви, че ГЕРБ са я построили така, че и зайците да минават, а ГЕРБ определиха Рашков като "комунистически милиционер следовател".

След изслушването на Демерджиев депутатът от ГЕРБ Маноил Манев обвини Рашков, че не е поправил оградата както трябва по време на своето управление и че много пари са били отпуснати за нищо.

Оградата ни с Турция лесно се прескача със стълба, а 100 км от нея са лошо осветени

Бойко Рашков взе думата за лично обяснение и каза на ГЕРБ, че те са изградили ограда за 200 милиона лева, която пропуска и зайците, и че това го знае цялата общественост. "Вие не положихте елементарни грижи тя да изпълнява своето предназначение", каза той. Рашков посочи, че докато е бил министър, МВР е отпуснало пари, за да се възстанови оградата.

"Ние получихме това съоръжение в негодно състояние. Това е истинската причина да може лесно да се прави отвор в оградата и мигрантите да минават без проблем. Затова 5 милиона лева бяха отпуснати за ремонт на оградата с парламентарно решение", заяви той.

Бившият зам.-външен министър от ГЕРБ Георг Георгиев обяви, че не е чул в тази сграда да се говори за "комунистически милиоционер следовател, за да може някой да се припознае" и да иска лично обяснение.

По думите му, докато Рашков е управлявал, не са били направени никакви усилия оградата "да си върши работата". Той обяви, че когато ГЕРБ са управлявали, е имало "отлична комуникация с Турция" и границата се е "охранявала перфектно".

"Един човек, който ще остане като незаконно арестувалия лидер на опозицията в модерни времена - човек, който се опита с комунистически методи да върне България във времето, в което е свикнал", каза Георг Георгиев по адрес на Рашков. 

След тази размяна на реплики председателят на парламента Вежди Рашидов призова за охлаждане на страстите и депутатите продължиха да взимат отношение по темата по същество. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

1

НЕМА ТАКЪФ

10.11 2022 в 16:57

ТОА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПИЯНДУРНИК , СЪСИПА С КЛЕВЕТИТЕ СИ ПРЕСТИЖА И САМОЧУВСТВИЕТО НА ПОЛИЦИЯТА ! ВОДЕШЕ УЖ РАСЛЕДВАНИЯ БЕЗ НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ! И ОЩЕ ГО ДУНДУРКАТ В НАР. СЪБРАНИЕ ! ГЕШЕВ ЩЕ МУ НАМЕРИ ЦАКАТА С НЕЗАКОННИТЕ ИМОТИ ! ПФУ , БОКЛУК ФИРКАН !+