Рашидов обвини правителството на Орешарски за забавянето на Ларгото

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2019 в 15:00 2315 2

За забавянето на "Ларгото" е виновно правителството на Орешарски, заяви депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов във връзка с аферата "Ало, Банов съм".

Той допълни, че обектът е стоял "една година в найлон" по време на правителството на Орешарски, което се отразило на крайното завършване на реставрацията и довело до забавяне с 33 дни, за които по негови думи е целият казус сега. Рашидов разказва, че тогава му било съобщено, че се забавя срокът, и има опасност да бъдат загубени към 3 млн. лв. европейски пари за последния етап.

"Вие давате ли си сметка, че това е да бръкна в касата на министерството от бюджета, и без това малкия бюджет, и да покрия загубата на европейски пари? Търсихме всички възможности", заяви Рашидов. "Когато видях, че се забавят, разговаряхме с хората дали може тихо и спокойно да изпълним срока, за да не загубим пари. Целият проблем е в тези 30 дни, за което е виновно правителството на Орешарски", допълни той.

Рашидов заяви, че всяка фактура седи в Министерството и тази информация е достъпна за който я търси. Според него е имало и продължава да има много недоброжелатели, които са "оревали орталъка" по време и след проекта. "Аз съм държал да има хигиена във всички европейски средства", подчерта той. 

Във връзка с това Рашидов коментира и бившия служител на министерството Ангел Ангелов, за когото Боил Банов твърди, че е предоставил записите на Елена Йончева. "Помолих го да освободи тази служба заради хигиената. Заради Ангелов направих 4 проверки - 3 вътрешни и 1 европейска проверка, че всичко е наред с норвежката програма", заяви той. 

Рашидов допълни, че уважава Елена Йончева и преди дори били добри приятели с нея. "Желая ѝ добър път, но не така към голямата политика, защото в голямата политика има някаква хигиена."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3774

2

ЛАФЪРДИЕВ

31.01 2019 в 16:32

Та да припомним на Веждичката.. Кой изготви и защити ЕВРОПРОЕКТИТЕ през 2014-та за новия програмен период.. Ремонта на ЛАРГОТО е по тях. И що ли се прави на забравил, че през 2013-та година ЕС не ДАВАШЕ ДА СЕ ЗАПОЧВА РАБОТА ПО ПРОЕКТИ ОТ ПРЕДИШНИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД. А завършваше и плащаше само за приключване на такива.
А и да си спомни как правителството преди Орешарски не успя да направи нищо... Забрави ли той как Близашки бе спешен от технио Чехльо да ги подписва на пожар в първата седмица от служебното си примиерстване.. И как техния президент и ментор на Близашкия не му позволи да променя и запетайка от договореното от Орешарски.. Щото всякакви срокове бяха изтекли.. И рискувахме да не се класираме за европарите до 2020-та г.

3774

1

ЛАФЪРДИЕВ

31.01 2019 в 16:23

Въй, въй.. Ама Орехов и за това, че Веждичката прекъсна лечението си заради ларгото ли е виновен?.. Както и за снимките към статиите - "ЛАРГОТО! ДВЕ ГОДИНИ СЛЕД РЕМОНТА!" дето все още могат да се видят в нета.. Например на сайта БТВ.. В Клуб Z и сие не я търсете.. Автоцензурата я скри половин час след повторното пускане.. Та там в над 26 снимки си са вижда как строим КАЧЕСТВЕНО и ударно папкаме парите..