Радулов: Писанчев, Лазаров и Сертов отиват на държавна служба за огромна заплата

OFFNews 05 март 2015 в 20:30 6633 5

"Шефът на ДАНС Владимир Писанчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и бившият председател на агенцията Петко Сертов ще бъдат поставени в новосъздадени служби в МС да се борят срещу корупцията срещу огромни възнаграждения", това прогнозира в ефира на националната телевизия бившият секретар на МВР по времето на Иван Костов Николай Радулов.

Той предвижда още, че Писанчев и Лазаров сами ще си подадат оставките от чувство за самосъхранение. Според Радулов отдавна двамата дразнят с присъствието си служителите в МВР и ДАНС и създават недобронамерена атмосфера. "Няма как да се задържиш на поста натрапен от закона", смята още той.

 Радулов не приема тезата, че оставката на Веселин Вучков е подадена в "неудобен момент".

"Всеки ден има събитие или посещение. Никога няма момент за оставка на човек като министъра на вътрешните работи - днес е ФБР, утре ще е някой друг представител на Еврокомисията", посочи той.

"Към Веселин Вучков не бива неоснователно да бъдат отправени критики за заговор и задкулисни уговорки", смята бившият секретар на МВР. Според него вицепремиерът Румяна Бъчварова едва ли е най-подходящият кандидат за силов министър. "Най-добрият вариант беше настоящият зам.-вътрешен министър Филип Гунев", обяви Радулов и изтъкна впечатляващото му образование и кариера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови