Радев в Кърджали: Най-важни за развитието на българските региони са инвестициите в хората

"Вярвам, че служебното правителство ще внесе Плана за възстановяване в рамките на своя мандат"

OFFNews 30 септември 2021 в 12:17 1094 0

Снимка пресцентър Президентство

От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите в хората, които да осигуряват справедливи възможности, качествено образование и заетост, заяви президентът Румен Радев в Кърджали тази сутрин на среща с общественици, творци и представители на науката от града.

По време на срещата с държавния глава бяха обсъдени въпроси, свързани с насърчаването на икономическата дейност в региона и възможностите за разкриването на работни места.

Радев говори за мерките в енергетиката и икономиката за облекчаване на бизнеса, които служебното правителство предприема на фона на растящите цени в производството.

Обсъдено беше и забавянето на изпълнението на ключови проекти за гарантиране на газовата диверсификация на страната.

Жителите на Кърджали повдигнаха пред президента въпроса за допълнително финансиране на работата на местните театри и опери, с цел да се привлекат повече млади хора в културния сектор.

Румен Радев изтъкна значението на популяризирането на богатите културно-исторически забележителности в България, които по думите му имат огромен потенциал да привличат туристи.

По-късно през деня държавният глава посети местни предприятия с висок принос за развитието на икономиката в региона.

Президентът обяви, че очаква служебното правителство да намери решение за внасяне на Плана за възстановяване в рамките на своя мандат. 

„Това е стратегическо за България решение, свързано е с решаването на огромен социален проблем, но въглищната енергетика гарантира към момента нашата автономност и независимост от колебанията на цените в международен план“, каза Румен Радев.

Той добави, че срок за затваряне на въглищните централи не може да посочи, но според него, те трябва да работят максимално дълго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови