Радев: Устойчивото мнозинство зависи от БСП

OFFNews 23 юли 2021 в 12:03 1944 0

Президентът Румен Радев приветства решението на БСП да се включи в разговорите по покана на „Има такъв народ” за съставяне на правителство.

Според държавния глава е важно бъдещото управление на страната да се формира около ясни приоритети.

„Предстои да работим усилено, върху това, което вие винаги сте заявявали - срещу порочния управленски модел, справянето с корупцията, решаването на социалните проблеми, на тежкото разделение в доходите, неравенствата на българските граждани. За да се получи всичко това е нужно ефективно отговорно правителство, което да се подпре на широка парламентарна подкрепа. Конфигурацията в българския парламент така е отредена, че от БСП зависи постигането на това устойчиво парламентарно мнозинство”, каза президентът пред лидера на Столетницата Корнелия Нинова.

Според нея пък крайното решение ще бъде на Националния съвет на БСП.

„За нас в този фрагментиран парламент е изключително важен диалогът. Предприетата от „Има такъв народ” първа стъпка приемаме като добър знак. В събота ще бъдем на разговори - надявам се първоначални само, а не първи или последни срещи, защото имаме да уточняваме много неща. Като една сериозна партия, всичко, което чуем в събота като предложения и обменим като мнения, ще отнесем към Националния съвет на БСП”, обясни Нинова.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови