Радев призова за обща стратегия за решаване на миграционната криза

OFFNews Последна промяна на 17 февруари 2017 в 19:02 3110 4

Международната общност трябва да се обедини за изработването на стратегия, която да предвиди в дългосрочен план необходимите мерки за справяне с бежанската и миграционната криза. За това призова президентът Румен Радев на работна среща в рамките на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, посветена на проблемите на бежанците в Европа.

Той посочи, че съществуващите регламенти не предлагат устойчиво решение на проблема - както на причините за миграционните процеси, така и за интеграцията на бежанците, и това ще бъде актуална тема от международния дневен ред и през следващите години.

„Нито една държава не беше подготвена, когато тази криза започна, и днес много от европейските страни са изправени пред въпроса как да постигнат реална интеграция на хиляди бежанци“, посочи президентът.

По думите му, за да има успех бъдещата обща стратегия по миграционната криза, трябва да се отговори на въпроса каква е истинската интеграция и как се постига.

„Когато идваш в дадена държава, трябва да спазваш правилата. В това какво запазваш от своите ценности и какви нови ценности ще приемеш, е и отговорът на въпроса за интегрирането в дадено общество“, коментира президентът. 

В срещата участваха комисарят за Европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан, както и висши представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците, министри.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12009

4

Nik68

18.02 2017 в 16:24

Ако някой те нарече негър Балкански - официално опровержение ли трябва да има. На моменти направо ме омерзяваш с вдлъбнотастта си.

9342

1

torbalancho

17.02 2017 в 20:10

каква криза, в този кенеф и африканците не им се стои!!!!! като ги пуснеш се чупя веднага от тук!!!!