Радев: Примерът на бившия премиер да се крие зад отпуски е твърде заразен

OFFNews 19 май 2021 в 18:00 4937 6

"Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа твърде заразен и за неговите подчинени. Това няма как да стане без неговата благословия", заяви президентът Румен Радев пред журналисти. 

Думите му са по повод няколкомесечните неплатени отпуски на шефовете на ДАНС и ДАР. 

"Абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателни за България етапи от шефовете на тези служби е ясна знак, че верността им е била и е към Борисов, а не към страната", категоричен е Радев. 

Той добави, че няма предложение да подпише указа за освобождаването им. На въпроса как работи с ДАНС и ДАР президентът беше лаконичен - "не работя, по-точно те не работят с мен". Радев уточни обаче, че не говори за служителите, а за шефовете.

За кадровите смени в различни звена в МВР той заяви, че "действията са логични", тъй като при назначаването на служебното правителство е дал своите кратки указания - честност, прозрачност, но и нулева толерантност към корупцията, престъпността и купения вот.

На въпрос защо толкова бързо се сменят ръководители и служители държавният глава заяви, че и преди са уволнявали, само че хиляди в още по-кратки срокове.

За смените на всички областни управители в страната Радев коментира, че след като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично да бъдат подменени. "Не е въпрос да се правят уволнения и рокади, а за принципи - трябва да има прозрачност, отчетност, отговорност и нулева толерантност към престъпност и към България", бе категоричен той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews