Радев пред Шарл Мишел: Очакваме не само финансова подкрепа от ЕС в борбата срещу нелегалните мигранти

OFFNews 21 март 2023 в 18:04 3121 4

Румен Радев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Румен Радев

Подкрепата, която България очаква от своите европейски партньори в борбата срещу нелегалната миграция, не е само финансова.

Това е посочил президентът Румен Радев пред председателя на Европейския съвет Шарл Мишел по време на видеоконферентен разговор преди предстоящото заседание на съвета на 23 и 24 март, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Радев е припомнил за инициативата на България, съвместно с Европол, за създаване на целева работна група у нас с участието на държави членки на ЕС и трети партньорски страни за бърз обмен на информация и предприемане на координирани съвместни мерки срещу нелегалната миграция.

Президентът и Шарл Мишел са обсъдили и проблемите пред ЕС в енергетиката и икономиката.

Преодоляването на последиците от енергийната криза чрез общи действия в рамките на ЕС за намаляване на цените на енергийните ресурси, както и възможностите за подкрепа за страните членки, запълнили газовите си хранилища с природен газ на цена, значително по-висока от настоящата, бяха сред темите, които президентът е поставил във видеоконферентния разговор. 

Президентът е изразил подкрепата на България за продължаване на инициативата за транзитен коридор за износ на зърно от Украйна за нуждаещите се държави.

Същевременно е посочил, че са необходими мерки на европейско ниво, за да не доведе този транзит до изкривяване на вътрешния пазар у нас и другите страни от региона.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  545

  4

  wakeup

  22.03 2023 в 12:58

  Наглост Радева - да просиш унизително от европейците а когато стане дума за европейска солидарност да се правиш на луд По брутално омерзително поведение по андрешковско не се е демонстрирало отдавна Не знам защо още чакаме импийчмънт Всеки божи ден би трябвало да сме пред президентството

  1940

  3

  Муню

  22.03 2023 в 08:55

  Тоя е за лекар!!!

  145

  2

  Джендо Джедев

  22.03 2023 в 07:44

  Тя и Украйна очаква не само добри пожелания в борбата си с нелегалните орки, ама...

  2550

  1

  alfakentavur

  21.03 2023 в 18:15

  А-а нелегалните мигранти не се борят с други средства. ЕС може да иска мир и да не подклажда конфликта и най-вече да не гаси пожара с бензин.

   
  X

  За политиката