Радев попита ИТН дали ще крепи кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Йорданка Веселинова 21 април 2023 в 14:55 2836 3

Архив

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Тошко Йорданов в президентството

По време на последния кръг консултации за съставяне на кабинет президентът Румен Радев попита ИТН дали ще крепи евентуален кабинет на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Каква е вашата принадлежност към идейното ядро ГЕРБ-СДС и Вие как се вписвате в това размито множество", попита той.

На свой ред Тошко Йорданов реши да се самопохвали, че не са стандартна политическа партия. Той прогнозира, че ИТН ще увеличава подкрепата, а ПП-ДБ ще се срива. Лидерът на парламентарната група на ИТН заяви, че е отговорно да има редовен кабинет, но ще бъдат опозиция на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Йорданов заяви, че има законопроекти от законодателната програма, изготвена от двете коалиции, които няма да подкрепят. Той обяви още, че парламентарната му група е против приемането на план-сметка сега, тъй като не било време за "сватбарски бюджети".

Така приключва и двудневната серия от консултации за съставяне на правителство. Предстои президентът да връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

3

AntiZ

21.04 2023 в 16:25

На снимката: въшка между два колоса.

4638

2

Того

21.04 2023 в 16:16

Рейтинга на ИТН зависи от това колко гласа ще им даде ДПС. Тази маймуна да не се прави на много независима, защото КОЙ я е стиснал за топките.

2550

1

alfakentavur

21.04 2023 в 15:24

Абе този фатмак резидент откъде накъде държи сметка кой кого ще подкрепя и кой с кого ще се коалира? Или просто иска да си продължава със служебните правителства доживот?
 
X

Да помогнем на украинските деца!