Радев поиска прозрачност на банковите сметки на висши чиновници и магистрати след среща с посланика на САЩ

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2021 в 17:46 3311 0

Искаме хората, които заемат важни постове в управлението на страната да бъдат открити, както и всички магистрати. Да има прозрачност по отношение на банковите им сметки и имуществото им, независимо дали у нас или в чужбина.

Това е заявил президентът Румен Радев по време на среща с Пол Ахърн – първи заместник-помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ. На срещата, провела се днес на "Дондуков" 2, е присъствал и американският посланик в България Херо Мустафа, съобщиха от прессекретариата на Радев.

Постигането на ефективни резултати в борбата с корупцията изисква обединяване на усилията от партньорските държави, посочил Радев. 

Според него обществото се намира във важен момент от своето развитие и има огромни очаквания от страна на гражданите за възстановяване на доверието в държавността и за повече прозрачност в работата на институциите.

По думите му инвестицията в прозрачност и борбата с корупцията е не само защита на националната ни сигурност, но и на икономическите интереси и гражданските свободи. От решителните стъпки в тази насока зависи и възстановяването на бизнес средата в България.

Обща беше позицията за необходимостта от още по-активно партньорство между България и САЩ в борбата с организираната престъпност и корупцията и за укрепване на върховенството на закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови