Радев подал оставка, защото обществото очаквало това

OFFNews 03 септември 2018 в 09:27 2404 4

Радев подал оставка, защото обществото очаквало това

Има обществено напрежение. Случи се трагичен случай, въпреки работата на тези министри тримата, включително и на МВР и ние решаваме да подадем оставките, защото така се прави. Всъщност това е политическата отговорност – хората очакват нещо да се случи. Ние направихме много, аз мога да говоря за МВР, но въпреки това стана тая трагедия. Нека ви върна назад, с автобус преди това на „Тракия“ - шест жертви. Мога да говоря назад какво е имало, имало е и повече. Да, но това се случи. И ние сме направили добри стъпки в добра посока. Убеден съм в това.

Така министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев коментира пред Нова тв случая с отстраняването му от поста заради катастрофата в Своге.

Той добави, че не знае дали и други министри ще подадат оставки след него, Ивайло Московски и Николай Нанков.

„Още в началото казах, че не искам революция в МВР, а нещата да се случват постепенно. Това и направихме. Във ведомството трябва да се случат бавни и устойчиви промени и работих точно за това. Много пъти ми искаха оставката, преглъщах и знаех, че правя правилни неща”, каза още Радев.

Той не коментира кой ще наследи мястото му в министерството.

„Много неща останаха зад кадър, но те са устойчиви и е хубаво да бъдат продължени”, допълни Валентин Радев.

По повод инцидента с бащата на президента, който блъсна мъж на кръгово кръстовище Харманли, той коментира, че поема политическата отговорност, защото професионалното ръководство на МВР на място не си е свършило работа и не е докладвало за случая.

"Подменена е буквално картината. Невинният е наказан, а виновният не е", заяви Валентин Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

4

kokoten

03.09 2018 в 15:55

Тоя селяк е по-зле някогашните "дружбаши"(които вие не помните).Те се осираха постоянно и също така замитаха лайната с единствено извинение ,че са хора от народа и колкото си по-тъп и неориентиран в нещата,толкова си по-народен ....

17156

1

aviatora

03.09 2018 в 10:00

Гнусна и осрана държава от мутра премиер!