Радев назначава новия кабинет на 16 септември, няма да има промяна в политиката

OFFNews 14 септември 2021 в 10:52 6307 1

Румен Радев

Президентът Румен Радев ще назначи новия служебен кабинет на 16 септември - в деня, когато ще разпусне Народното събрание.

Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство. Укрепването на държавността остава основен приоритет, заяви тази сутрин държавният глава пред журналисти. Той не съобщи дали ще има промяна в състава на служебното правителство.

Бъдещото служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността, за възвръщане на доверието в институциите. Надявам се, че това, което постигна сегашното служебно правителство и това, което ще направи следващото, да бъде поето от един редовен кабинет, добави Радев.

Запитан кога ще бъде издигната кандидатурата му за изборите за президент, Радев каза, че това ще стане съгласно хронограмата от Централната избирателна комисия.

Ще продължавам да подкрепям ценностите, а не партии. Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалисти - свобода, солидарност, справедливост, каза още Румен Радев в отговор на въпрос за подкрепата на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews