Радев: Крайно време е да намерим изход от политическата криза

OFFNews 20 октомври 2022 в 16:43 1548 6

Радев

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Радев подчерта, че без да се конституират парламентарните групи, консултациите за съставяне на кабинет също не могат да започнат.

"Учудващото е, че още в началото на Народното събрание, вместо да даде резултат при свикването си, то започва с конституционна криза. Очакваме да даде продукт, а в момента се занимава с вътрешни проблеми", заяви президентът Румен Радев за дебатите за избор на председател на 48-ия парламент. 

Държавният глава е на работно посещение в Брюксел на 20 и на 21 октомври, където представлява страната ни на заседанието на Европейския съвет.

"Самият факт, че аз отново съм тук, а те вече взеха да свикват, не е добре. Крайно време е да намерим изход от политическата криза, в която се намираме. Силно се надявам разумът да вземе връх и нашите народни представители да конституират Народно събрание. Това означава да се обединят поне около председател, за да може то да започне да функционира", коментира той.

Радев подчерта, че без да се конституират парламентарните групи, консултациите за съставяне на кабинет също не могат да започнат

Попитан за думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която намекна за унищожаване на парламентаризма и еднолична власт, Радев каза:

"Лидерите на политическите партии, особено парламентарно представените, трябва да поемат най-сетне своята отговорност и да направят така, че да привлекат така българските граждани към урните, че да имат едно много по-сериозно представителство и да не се стига дотук". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

6

ImBlack

21.10 2022 в 00:01

РеZидентът Радев е част от проблема, не от решението!
Политическата криза е следствие от институционалната-институциите не отговарят на очакванията и нуждите на обществото, а обслужват мафията! Затова прокуратурата, съдът, полицията, парламента, министерски съвет копат дъното на общественото доверие, а и реZидентът "полага усилия" същото да се случи с президентството.

9347

5

Анализи

20.10 2022 в 19:38

Радев не си надхвърлят пълномощията. Ти забърка тази хубава каша. Би трябвало да замълчиш от срам, освен ако не получаваш съвети от Изток. България е парламентарна република и такава ще си остане.

1730

4

Ivan

20.10 2022 в 18:50

Нали ти я забърка бе, фатмак нещастен!!! То бива гьон суратлък, ама чак толкова-йок!!!

900

3

Porr

20.10 2022 в 17:21

Политическата криза, за която той има много голяма вина.

625

1

1215

20.10 2022 в 16:51

Нагъл селяк.
 
X

Подкастът на OFFNews