Радев към БСП: Не изключвам хипотезата за трети мандат

Ако го връчите на нас, ще решаваме какво ще правим, обяви Корнелия Нинова

OFFNews 19 април 2021 в 11:31 4030 0

Не изключвам хипотезата за трети мандат.

Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с представителите на БСП. Радев каза, че БСП трябва да търси пресечните точки в парламента. Президентът добави, че консултациите с БСП са важни по две причини.

“Първата, защото хилядите български граждани, които ви подкрепиха на изборите, са с надеждата за една по-социална и по-солидарна България. Втората, вашият опит и традиции са много важни за намирането на баланс между изключително амбициозния план за законодателство в новия парламент и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със сериозна парламентарна
подкрепа“, отбеляза президентът. 

Той обаче подчерта, че бъдещото правителство не може да бъде плод на безпринципни коалиции. Тук виждам вашата роля с вашия опит да търсите приоритети, ясни цели, отговорност чрез активен диалог. НС е гарантът, който ще произведе новия кабинет, каза оше Радев.

Нашата партия смята, че е необходимо да се състава стабилно правителство сега. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, бихме подкрепили правителство с мандата на втората политическа сила, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. И уточни, че БСП няма да участва с министри в кабинет на ИТН. 

Тя изброи условията, при които може да се случи подкрепата. 

Що се отнася до това, ако решите да връчите трития мандат на нас, тогава ще съберем колективните органи на партията и ще решим какво да правим, каза още Нинова. 

България се нуждае от стабилно управление, подчерта тя и след разговора с президента. Лидерът на БСП каза, че са отворени за разговор. "Ако някой иска нашата подкрепа - да заповяда", уточни Нинова. 

По отношение на Плана за възстановяване и устойчивост лидерът на БСП коментира, че той има нужда от корекции и левицата от два месеца е готова с предложения по него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови