Радев изказа съболезнования на Стево Пендаровски и на близките на загиналите в пожара в дома за възрастни в с. Рояк

OFFNews 23 ноември 2021 в 08:20 1659 0

Държавният глава Румен Радев изразява съболезнования на президента Стево Пендаровски по повод тежкия пътнотранспортен инцидент на автомагистрала „Струма“, при който автобус с регистрация в Република Северна Македония претърпя катастрофа, довела до гибелта на десетки. Президентът изказа съболезнования и на семействата и близките на загиналите при пожара в дома за възрастни хора в село Рояк, съобщиха от "Дондуков" 2. 

От името на българския народ и от свое име президентът Радев изразява най-искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите граждани на Република Северна Македония, както и надежда за бързо възстановяване на пострадалите при катастрофата. В този тежък момент България и Република Северна Македония споделят обща мъка, солидарност и съпричастност. Десетките животи, които бяха загубени, са непрежалима загуба за нашите братски страни, е позицията на Румен Радев до Пендаровски. 

Държавният глава очаква компетентните институции своевременно да установят причините за злополуката, отнела човешки живот. „Дължим спокойни и достойни старини на нашите възрастни хора. Грижата за тях трябва да бъде осигурена в подходяща и безопасна среда“, заявява президентът  по повод пожара в с. Рояк и посочва, че са необходими мерки, за да не се допускат трагични инциденти в бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!