Радев избрал БСП за третия мандат, защото познавал хиляди почтени социалисти

OFFNews 27 август 2021 в 09:37 4616 0

Държавният глава Румен Радев връчи последния трети мандат за съставяне на правителство на БСП.

Лидерът на столетницата Корнелия Нинова вече заяви, че ще положи максимални усилия за сформиране на редовно правителство.

"Българската Конституция отрежда правото на президента да избере на кого да връчи третия мандат за съставяне на правителство. Избрах това да е БСП, а причините са много. Вие сте партия, която отстоява ценностите на свободата. Вие съхранихте откритостта и диалогичността в последно време. Последната причина са хилядите почтени социалисти, които познавам. Вярвам, че третият мандат ще бъде употребен за съставяне на правителство около ясни ценности", каза държавният глава.

Според него България има нужда от лидерство, а политическата отговорност не трябва да се размива зад неясни формули.

"Разбираме отговорността, която поемаме. България е изправена пред изпитания и ще положим всички усилия, за да съставим редовен кабинет с мнозинство в парламента, който да приеме мерките за реформи и промяна и да гарантира стабилност на България и сигурност на българските граждани през следващите месеци", заяви Нинова.

На излизане от президентството тя заяви, че има всички налични условия за разбирателство, ако имаме мисъл да държавата и за хората.

„Следващият петък трябва да дойдем с премиер“, каза Нинова.

Според нея въпросът дали БСП ще предложи министри от служебния кабинет остава на дневен ред и ще бъде обсъден с другите парламентарни групи, които партията кани на разговори. Нинова подчерта, че ще направи всичко възможно разговорите да са максимално публични и открити.

Ние гледаме на актуализацията на бюджета като на възможност да се състави мнозинство по минимум пакет, необходим за България, и на базата на това разбирателство по бюджета да пристъпим към следващата стъпка за кабинет, коментира Нинова.

Оттук нататък следва разум, мъдрост, спокойствие, отчитане на изпитанията, пред които сме поставени в следващите месеци, и полагане на максимални усилия да съставим редовен кабинет и сериозно мнозинство в парламента, което да провежда реформи и политики и да взема на-йважните решения, отбеляза лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!