Радев иска ревизия на министерствата, Герджиков обеща да поправя грешки

OFFNews 27 януари 2017 в 11:18 5909 1

Радев иска ревизия на министерствата, Герджиков обеща да поправи грешки

Ревизия на министерствата и на състоянието, в което служебното правителство ще завари държавата, поиска президентът Румен Радев. На церемония в Гербовата зала той представи официално членовете на назначения от него служебен кабинет. 

"Но нека е ясно – служебното правителство няма как да изпълни пълноценно своите задачи, ако не извърши задълбочен анализ на състоянието на всяко едно министерство и на държавата като цяло. Ще настоявам при случай на порочни практики в управлението, довели до ощетяване на държавата, тези случаи да бъдат осветлени и прекратени. Ще следя отблизо за нулева толерантност към случаите на корупция, за почтеност и прозрачност в работата на министрите и на администрацията, ще следя за спазването на върховенството на закона", закани се Радев.

От своя страна служебният премиер Огнян Герджиков даде заявка, че ще "допуснатите грешки ще бъдат поправени".

„Всички добри неща ще бъдат надграждани, но и допуснатите грешки ще бъдат поправени“, подчерта Герджиков.

В служебното правителство Румен Радев заложи на четирима вицепремиери. 

Илко Семерджиев ще бъде служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен министър на здравеопазването, офицерът Стефан Янев ще министър на отбраната и вицепремиер, отговарящ за вътрешния ред и сигурността. Малина Крумова ще е вицепремиер по европейските фондове, а Деница Златева ще отговаря за подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови