Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Радев и Борисов обявиха мир. Ще работят заедно

OFFNews 03 юли 2017 в 14:01 9744 8

Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси. Около тази позиция са се обединили президентът Румен Радев и на министър-председателят Бойко Борисов, които разговаряха днес на „Дондуков“ 2, съобщиха от президентството.

Срещата е била по инициатива на премиера Борисов и на нея бяха обсъдени редица въпроси, свързани с укрепването на сектор „Сигурност“, реформите в правосъдието, проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план.

Срещата между Радев и Борисов идва след едноседмично противопоставяне по оста ГЕРБ - държавен глава. Напрежението се появи след като вторият човек в голямата управляваща партия Цветан Цветанов разкритикува избора на изтребителите "Грипен" за родните ВВС, което предизвика остри коментари от страна на президента.

На днешната среща е било подчертано значението на взетите решения на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 30 май т.г. за подобряване на мотивацията на служещите в сектор „Сигурност“ и за ускоряване реализацията на проектите за модернизация на Въоръжените сили.

Държавният глава е посочил, че президентската институция защитава ясно регламентирания процес за реализация на проектите за модернизация на Въоръжените сили и предоставената в рамките на този процес военна експертиза.

"Важното е процесът на модернизация на Българската армия да не спира", е позицията на президента.

Радев и Борисов са изразили и обща позиция, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост.

Министър-председателят оценил високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Общо беше мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции.

Министър-председателят е запознал президента с резултатите от проведените наскоро свои посещения в Република Франция, Федерална република Германия и Република Хърватия, а президентът Радев – с визитите си в региона на Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италианската република, по покана на президентите на двете държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

8

рамбо

03.07 2017 в 20:12

А защо не поканиха и Цветанов на срещата? Да не го обидят сега? Знаем, че чилякът е доста тънкообиден, като не го викат на всички срещи

63994

6

Red or Dead

03.07 2017 в 18:20

Ма ТИКВАТА верно скоро ще......литне,а дано е в Космоса,Сретан се оказа...ялов...

12001

3

Севтопол

03.07 2017 в 15:26

Че си Балкански - балкански си. На 100%. Но "професор" – абсурд. Само един въпрос: с какво и по какъв начин "тиквоча" създава комплекси у теб и у някои други? Това аз не го разбирам. Но кой съм аз...

17156

2

aviatora

03.07 2017 в 15:22

Мутрата е най-големия лъжец в историята държавата и тоя пунчо му се връзва! Боже пази България.
 
X

Да помогнем на украинските деца!