Радев е българският Мадуро, твърди Цветанов

OFFNews 01 март 2019 в 20:00 3766 10

„Аз не искам българския Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Ние трябва да се числим към развитите демократични общества, каквито несъмнено са ЕС и САЩ“, заяви Цветан Цветанов.

Според него, нашият президент води България далеч от евроатлантическия ѝ път и е редно да си дадем сметка, че живеем на най-хубавото място на света, а именно Европа.

"След срещата си с президенти на 9 европейски страни, Румен Радев направи коментари, които никой не разбра. Благодаря на всички останали участници в срещата, които не са позволили на президента Радев да изкаже своята позиция относно притесненията на всички членки на НАТО от нарушаването на международното право с анексирането на Крим и напрежението в Черноморския регион. Радев в крайна сметка дори е подписал декларация, в чиято шеста точка се подчертава взаимното безпокойство на държавните глави от действията на Русия в Керченския проток, от незачитането на международното право, както и от хибридните атаки. Всъщност, досега аз не съм чул каква е позицията на Радев за нарушаването на международното право от страна на Русия, защото по време на кампанията си говореше едно, но на първия си Европейски съвет подкрепи удължаването на санкциите", допълни Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ говори и за визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг у нас, по време на която според него са се дали много ясни послания какво трябва Алиансът да предприеме в Черноморския регион – а именно засилване на предното присъствие, за да се гарантира защитата на всяка една членка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6239

9

Izoblechitel

02.03 2019 в 08:11

Гледай как са се намръщили на снимката. Нещо им е неспокойно.

12086

8

peter daskalov

02.03 2019 в 07:09

Баси и изпускането! Тоя вече не се контролира изобщо! Напълно ще оправдая президента, ако още по-успешно му ходи по нервите. Аман от случайно попаднали некадърници в политиката!

4000

7

nasko12321

02.03 2019 в 00:38

На смешник като Цветанов това му се превърна като фиксидея да се упражнява с името на Радев,това е агонията на един неуспял политик подлога на САЩ,иначе не би се забелязал,тъй като от него до сега нищо позитивно не е излязло като дела.По-противен е и от бай Ганьо/Б.Б./

6774

5

ЛАФЪРДИЕВ

01.03 2019 в 23:09

Семплия екземпляр при Ризова: „Министерство на отбраната трябва да предприеме необходимите действия, за да може да изчисти тези неща, и да може действително да има сигурност за пилотите, че техниката, с която те излитат, е абсолютно годна да се пазят техния живот, да запазят скъпата техника, и същевременно да не застрашат живота на мирните граждани, които могат спокойно да се разхождат и да падне евентуален самолет…”.. Оркестъра - ТУШ..
Радев и Столтенберг е продал на частно лице секретната база за подводници Олавсверн близо до руската граница за 4,4 милиона ЕВРО? И сега вие на умряло, че частното лице е Русия.. Ама той не е руски агент.. Тъй де.. Баш НАТОвеца е..

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

01.03 2019 в 22:59

Цецероне, Цецероне.. Ма НАТО е създадено въз основа на чл. 51 на УСТАВА НА ООН.. И сега Русия, Китай, Венецуела, Никарагуа, Куба, Сирия, Либия и т.н. - страни членки на ООН се оказва, че не могат да ползват същия тоз чл. 51 за собствените си територии.. Щото тез дат та викат да закусваш и те купуват с едни копчета за ръкави на УЖ правилната си разузнавателна централа ги е посочила с пръст, а теб те кара да лаеш по тях.. Русия е поканена в Сирия от законно правителство, ООН ти казва - Венецуела има законно избран президент.. Ама видиш ли нарушавали международното право.. Щото НЕ поканените военни на САЩ в Сирия - те действат по международното право според теб..

4000

3

plamenroll

01.03 2019 в 22:52

Семпъл екземпляр като Цветанов прави на пух и прах екземпляра Мунчо. Наистина е време фатмакът с лампази да бъде разкаран! Докога ще резили страната и ще се държи като шибан руски диверсант?