Радан: Сетила се Мара да се побара! Заедно с ВСС да си ходи и НС

ОFFNews 26 януари 2016 в 20:21 6375 6

Радан Кънев
В деня, в който уговорената с "исторически компромис" съдебна реформа беше бламирана, правосъдния министър Христо Иванов напусна парламента, а Радан Кънев обяви, че излиза в опозиция.

Положението е "сетила се Мара да се побара", с извинение, коментира Радан Кънев във Фейсбук днешното решение на парламентарните групи на ГЕРБ и Реформаторския блок да поискат Висшия съдебен съвет да се саморазпусне.

Заедно с този ВСС да си ходи и това НС, което носи пълна отговорност за свинщините в съдебната система, настоява лидерът на ДСБ.

Кънев настоява и за оставки на главния прокурор Сотир Цацаров и председателят на Върховния административен съд Георги Колев.

Ето целия му пост, който е необикновено цветист:

Така че положението е "сетила се Мара да се побара", с извинение.

А на 09.12.2015 (една година и един ден след моето искане за оставка) днешните откриватели на топлата вода бетонираха ВСС с над 180 гласа за преходни и заключителни разпоредби на Конституцията. Сред тях - всички от ГЕРБ и петима от РБ...

Така че може би е добре, заедно с този ВСС да си ходи и това НС, което носи пълна отговорност за свинщините в съдебната система?

Между другото - възмутените от мнозинството във ВСС колеги от ГЕРБ е добре да поискат оставките на архитектите на това мнозинство. Първите две оставки във ВСС трябва да бъдат на членовете му Георги Колев и Сотир Цацаров (не по важност, а по азбучен ред. Еднакво виновни са...).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови