Радан разгроми Волгин в ефир: ''Възраждане'' няма да има с кого да пиете едно кафе в ЕП

В следващия Европейски парламент ще има стъписващо мнозинство в подкрепа на Украйна, прогнозира Радан Кънев

OFFNews 30 май 2024 в 18:02 33546 10

Радан Кънев и Петър Волгин

Снимка Стопкадър bTV

Радан Кънев и Петър Волгин

От "Възраждане" няма да има с кого да пиете едно кафе в Европейския парламент. Не за друго, а заради дружбата ви с пронацистката партия "Алтернатива за Германия".

Това заяви в ефира на bTV евродепутатът Радан Кънев, който се кандидатира за втори мандат, към водача на листата за ЕП на "Възраждане" - Петър Волгин.

"Възраждане" ще бъдат в такава изолация, че няма да има с кого да пият кафе в ЕП - заради дружбата си с пронацистката партия "Алтернатива за Германия", не за друго", обърна се Кънев към Волгин.

Допреди това Петър Волгин говореше как понятията "агресор" и "жертва" се били изтъркали, когато става дума за войната в Украйна. Той твърди, че войната е започнала с "преврат" през 2013 г., а не през 2022 г., когато руските сили нахлуха в страната. Петър Волгин обяви, че режимът на украинския президент Володимир Зеленски не е демократичен, както и че нито едно правителство в съвременна Украйна не е било такова. 

Радан Кънев му опонира и заяви, че Русия отдавна е загубила войната. Той обвини Волгин, че отлично е наизустил кремълските опорки и говори само чрез тях. Кънев коригира Волгин и уточни, че Украйна се отделя от СССР с референдум на база, на който всяка една територия гласува с мнозинство за независимост.

"Всичко казано от Волгин няма общо с европейската политика и законодателство - вие изрецитирахте опорките на Кремъл. Въпросът за историята на Украйна няма да бъде решен в следващия ЕП. Въпросът за това дали и доколко Европа ще помага на Украйна оттук нататък зависи 95% от националните правителства и 5% от ЕП. Освен това в следващия ЕП ще има стъписващо мнозинство в подкрепа на Украйна", каза Радан Кънев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    -1795

    10

    AlexT

    05.06 2024 в 22:57

    Един съветски клоун, копейкин, няма да ви информира: в расия се лежи 25 години или се убива за политически идеи и изказвания !?
    Един руски клоун,копейкин, няма да ви спомене: че за една антивоенна рисунка на дете, баща му ще лежи 2 г в пандиза !?
    Клоунът копейкин, няма да ви каже : лежи се в сибирска каторга, ако кажеш:бомбардираме жилищни сгради в Украйна !?
    Един руски клоун няма да ви каже : работя за да стане и българския народ стадо,като 90 % от руското стадо, наречено „народ”!
    Руският клоун копейкин, защитава и ще защитава путин – сатрапа, ерго, е съгласен с всичко казано по- горе, с две думи .
    Какви боклуци е раждала, възпитавала , образовала, ражда и сега „българска майка юнашка”.Съветско-руски !?

    705

    9

    Peshokonya

    02.06 2024 в 18:58

    Къде спаха и ППДБ, и ГЕРБ, и ДПС, че не промениха статуса на националното радио! Не искам с данъците от моите пари да плащат на такива влечуги като Волгин! Да се забрани държавна работа за агенти на вражески държави като Русия, Сърбия, Северна Македония! Иран, Северна Корея, Венецуела също държави с престъпни режими, но ние няма какво да делим с тях! Но ако някои държави поддържат враждеби на България тези (македонизъм и т.н.т.) да се смятат за неприятелски!

    1005

    8

    Зла свекърва

    01.06 2024 в 17:37

    Слушах дебата между двамата и бях озадачена от ниското ниво на Волгин. Как може в ефира на БНР години наред да държат толкова некомпетентен човек!

    Споменава, че в Будапещенския меморандум се съдържа условие Украйна да е неутрална.

    Ами няма такова условие. Меморандумът е публичен документ, има го на сайта на ООН, на няколко езика.

    Има обаче задължение страните подписали този меморандум да не нападат Украйна и да признават териториалната й цялост, нещо, което режимът на Путин наруши многократно.

    1005

    7

    Sanata

    31.05 2024 в 11:22

    Предполагам "Израждаме Европа" са номинирали Волгин за водач на групата им, защото Гочоолу, Дочоолу и Данко Харсъзина са били заети. Жалко, защото тия щяха да крещят "Булгар, булгар" докато се джаскат в басейна на градската баня. Пешо ще крещи "viva руzzкий мир". Той си е гьон-сурат, но мисля че ще е първия "евродупетат" въобще, който ще изритат от Европарламента предсрочно, заради очевидното му ибрикчийство към Путин.

    22553

    6

    dolivo

    31.05 2024 в 08:14

    Сюрреализъм комбиниран с Троянски коне.

    Гръцка драма

    2104

    5

    Mateevk

    31.05 2024 в 00:03

    Ако някой трябва да го е срам, то това трябва да е този, който приема за нормални словата на Волгин. Кой е той, за да съди за демократичността на една страна и легитимността на нейното управление и да дава право на психопати като Путин да я унищожават, понеже не им харесвала? Къде го пише? Що за глупости са това? Никой никога не е оспорвал легитимността на Украйна като държава и като управление. А аз бих Волгин попитал на какво основание Русия седи в ООН и в съвета за сигурност на ООН като единствен наследник на бившия СССР. Там имаше още 14 републики, вкл. Украйна, която заедно със ССР и Беларус е сред страните основателки на ООН. А никаква Русия я няма там и няма право да си присвоява само тя статута на бившия СССР.

    2550

    4

    alfakentavur

    30.05 2024 в 23:25

    До рашисткото тролче здравокиснещо отдолу.
    За три дни, най-много седмица, така де две години и три месеца, Радан е гласувал "за" всяко решение в подкрепа на Украйна и за на*ъзване на СССРайха. За това ще му дам преференция на евро вота.
    Ти дай Д-то си на мургавия националист с лилави венци, известен като Късия.

    7625

    3

    Trabajo

    30.05 2024 в 22:41

    волгин получи голям ъпгрейд от руZZия и сега ще работи на европейско ниво.
    не за някакви жалки малобройни, макар и много прости, балкански чурки.
    и вече ще получава не копейки, а рубли.
    ..
    а който не е разбрал - промоцията му беше анонсирана чрез нарочно командирования за интервю с него рашистки тв-екип.

    3948

    2

    Здравомислещ

    30.05 2024 в 21:16

    И ти Радане като има с кого да пиеш кафе, кажи какво свърши за 5 години или ако щеш за цялата си кариера на политик. Тези тъпотии "евроатлантическо мнозинство" и друга плява си ги дъвчете в къщи, белким ви нахранят. Не сте по-различни нито ти, нито цялата ви сбирщина от политически еднодневки от ГЕРБ или ДПС. Чудя се как не те е срам да излизаш пред хората и така дебилно да се държиш.

    875

    1

    Constanza

    30.05 2024 в 21:13

    "Възраждане" не отиват там да пият кафе, те отиват за заплатата и да съсипят каквото могат от политиките на ЕС
     
    X

    Как Мия, Рая и Мила покориха НАСА