Радан Кънев: Живеем в международна криза на сигурността

OFFNews 10 октомври 2023 в 13:49 1021 3

Снимка Сергей Антонов/ OFFNews

Нахлуването на "Хамас" цели да спре сближаването между Израел и Саудитска Арабия, каза пред Нова телевизия евродепутатът Радан Кънев.

По-думите му подготвянето на споразумението между Тел Авив и Рияд е най-вероятната причина за терористичната атака, с която бе възобновен десетилетният конфликт. По думите му едно такова сближаване би било огромна крачка за мира в региона и в този смисъл връзката на Иран, като основен противник на споразуменията, е лесно проследима. 

Кънев е на мнение, че не е случайно, че се говори за директни военни действия.

Той добави, че трябва да се отбележи, че "Хамас" не е политически субект, дори напротив - международно призната терористична организация. Евродепутатът добави, че Европейският съюз е излязъл с ясна подкрепа за Израел и израелските граждани.

"Една от целите на терористичната кампания е предотвратяване на сближаването на Израел и Саудитска Арабия - сериозен фактор за укрепване на мира в региона. Живеем в ситуация на международна криза на сигурността. Освен в Украйна, в Нагорни Карабах също има военни действия и кризисна ситуация. Напрежението в Израел ще бъде потушено в рамките на няколко години."

Той обърна внимание, че са необходими сериозни дипломатически усилия, за да бъде преодоляна заложническата криза.

Радан Кънев коментира и влизането на България в Шенген. Той заяви, че българските политици трябва да убедят австрийските си колеги, че икономическият интерес на Виена е влизането на София и Букурещ в зоната за безвизови пътувания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

10.10 2023 в 15:41

Не искам да съм лош пророк, но очакванията ми са за израелска сухопътна операция, били го правили през 2014-та...

Днес военният кореспондент (бивш) Георги Милков е заявил пред национална телевизия, че ако членовете на Хамас бъдат унищожени, то на тяхно място ще дойдат по-лоши, по-радикализирани и безмилостни!??

-1395

2

Гьорче2

10.10 2023 в 14:50

На тази снимка Кънев ако сложи едни Кръгли Очила и щях да го Объркам с Професор Сталийски..

-1395

1

Гьорче2

10.10 2023 в 14:46

Е като ХамаZ е Терористична, а не Политическа Организация, КАК Така, Нетаняху/Израел ом ПОЗВОЛЯВА да правят "Военни Учения" по Границата на Израел!?!! Много МЕК бил този Уж Военен ХардЛайнер!?!!!!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика