Радан Кънев за Данаил Кирилов: ГЕРБ не могат да намерят някой поне с минимален образователен ценз

OFFNews 04 април 2019 в 12:23 7835 1

Водачът на листата на Демократична България за евроизборите Радан Кънев се изказа остро срещу номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието.

По-рано днес лично премиерът Борисов обяви, че председателят на правната комисия ще наследи Цецка Цачева.

Кънев деликатно обясни на официалния си фейсбук профил, че не смята Кирилов за компетентен за подобна позиция, което "изправя държавата пред тежки рискове".

Ето какво написа зам.-председателят на ДСБ:

Номинацията на Данаил Кирилов не е повод за злорадство и сарказъм, а за искрена тревога от слабостта на управлението и упадъка на институциите.

ГЕРБ са очевидно неспособни да излъчат лице с поне минимален образователен ценз, компетентност и етични стандарти, за един от най-важните и болезнени постове в държавата. "Умората на материала" е непреодолима, а това изправя държавата пред тежки рискове.

Все по-очевидна е нуждата от компетентна и свободна от зависимости алтернатива в центъра и дясното пространство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

1

rrr11

04.04 2019 в 13:14

Смешно е точно Радан и Христо да критикуват Кирилов. Той даже има повече трудов стаж като адвокат от двамата. Да не говорим, че Христо Иванов няма никакъв стаж. Партийно отроче, завършило право, след това по разни НПО-та и фондацийки си клати краката, а накрая и в политиката, че е още по-добре платено.
 
X

Да помогнем на украинските деца!