Радан Кънев: ВСС е избран от всички видове БСП-та в българския парламент, начело с ГЕРБ

OFFNews 10 ноември 2019 в 09:59 3797 1

Кой какво мисли за Румен Радев е едно на ръка, едни го харесват, други - не, но мотивите му са сериозни и отговорни, заяви пред БНТ евродепутатът от ДСБ/ЕНП Радан Кънев по повод решението на президента да върне на ВСС предложението за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.

Този състав на ВСС беше избран единодушно от ГЕРБ, БСП, ДПС и т.нар. патриоти. Това е един състав, който представлява целия български сегашен парламент. Този състав на ВСС има мнозинство да си избере, каквото си иска. Това е партийно мнозинство на всеобщия консенсус, на всички видове БСП-та в българския парламент, начело с управляващите от ГЕРБ,  каза Радан Кънев.

Дали те ще се вслушат в мотивите на президента Радев, които са сериозни, дали ще има процес на преоценка в този политизиран ВСС, или ще има автоматично бетонно гласуване наново - аз не мога да гадая, заяви евродепутатът.

"Ако Бонев беше излязъл на балотажа, щеше да спечели"

Кънев коментира и резултатите от местните избори и обвиненията на Борисов и Плевнелиев, че Демократична България е подкрепила Мая Манолова на вота в София: "Аз съм доста ядосан - в качеството си на гражданин и избирател - от тези коментари: Ние от Демократична България не сме подкрепяли никой на втория тур в София."

Скандалът е в това, че отговорни политици, хора, които носят отговорност по какъв начин се управлява държавата, бюджетът, образованието, здравеопазването, най-болезнените проблеми на хората, си позволяват да обвиняват гражданите за това как са гласували, да се сърдят и гневят на избирателите, каза евродепутатът от ДСБ/ЕНП.

Той е категоричен, че ако Мая Манолова се беше вслушала в предложението му да се откаже на балотажа в полза на Борис Бонев, сега София щеше да има нов кмет.

Ако Бонев беше излязъл на балотажа, той щеше да спечели, заяви Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

1

Toni2019

10.11 2019 в 14:42

Това е положението - когато комунистът Бойко и комунистът Плевню дългогодишни членове на БКП се опитат да нарекат друг комунист защото не е гласувал за тях се получава ефектът на бумеранга.

Няма ли кой да им обясни, че демократичните партии каквато твърдят че е и ГЕРБ не нареждат на симпатизантите си за кой да гласуват!