Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Яков Джераси: Петър Христов бе приятел на военния министър на Израел

OFFNews 10 януари 2018 в 09:18 10676 2

Бизнесменът Петър Христов не е убит заради неуредени бизнес отношения. 

Това твърди неговият приятел Яков Джераси, който е говорил с Христов минути преди да бъде разстрелян пред офиса си на столичната улица "Ралевица". 

Аз съм горд, че съм негов приятел. Той ми се обади най-напред да ми честити за Новата година, защото той точно се върна със семейството от ваканция. Причината за разговора ни беше едно събитие на 30 януари, което той води по случай 80-годишнината на професор Михаил Бар Зоар, защото той писа книгата „Хватката на Хитлер”. Тази книга отвори България пред света”, разказва Яков Джераси по Нова тв. 

Той е човек, който обича да работи. Прозрачен е. Там няма скришни неща! Петър Христов много ще липсва и в Израел. Той е пръв приятел на министъра на отбраната на Израел, беше мост, когато нещата не вървяха, каза още Яков Джераси. Джераси разказа още, че Христов трябвало да пътува с кметовете на Видин, Свищов, Никопол, Рудозем, Благоевград, Неделино, Горна Оряховица и др. - общо 12 градоначалника, за Израел за обмяна на опит. 

Думите на Джераси се потвърждават и от фирмените регистри - в списъка със свързани с убития Христов лица на "Дакси" фигурират десетки имена на израелски граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

10.01 2018 в 10:04

Въргала, евреи, рецидивисти - тука направо да викат Агата Кристи да пише романа.