Перверзната коалиция на "тримата шишковци" се разпадна, смята Радан Кънев

Според него ГЕРБ се страхуват, че ще загубят нови избори, а коалиционните им партньори, че изобщо ще влязат в парламента. Затова не искат да има нови избори

OFFNews 17 декември 2016 в 18:29 16494 8

Снимка Webcafe/ Стоян Георгиев

Радан Кънев.

„През последните години, включително по време на кабинета на Пламен Орешарски, реалната власт в България се държи от Цацаров, Пеевски и Борисов. Това е, което свърши през 2016 година, и това е голямата промяна през 2017 година. В България се разпадна тази дебелашка коалиция, която беше изключително мощна."

Това заяви в изданието "Годината" на "Дарик" Радан Кънев, който нарече главния прокукор и политиците "тримата шишковци".

Според него, въпреки че Цацаров е нова фигура, той действа по стария модел на комунистическата прокуратура - покровителстване на мафията през целия преход, а и през късните години на соца.

„Нищо ново няма под слънцето. По същия начин, понеже са крали и са изнасяли държавата през 85-та, го правят и през 2015 г. Както по същия начин тогава, за да крадат, насаждаха омраза между българи и настройваха българин срещу българина на етнически и верски принцип, по същия начин го правят и през 2015 г. пак, за да крадат едни и същи свине. Трябва да сме наясно с това нещо. Този перверзен съюз, в който уж проевропейското дясно крепеше на Пеевски и на Цацаров далаверите и схемите, рухна на изборите. Големият въпрос през 2017 година ще бъде дали това ще ни доведе до разруха, или за първи път от десетилетия към здрав градеж, защото тази промяна може да стане и за лошо, ако тя отключи разрушителната стихия на обществото, ако тя отключи всичко лошо, което имаме в душите си - просто да рушим и да наказваме. Това е нещото, което трябва да спрем", смята лидерът на ДСБ.

Той подчерта, че партията му и лично той няма да подкрепят създаването на ново правителство, а трябва да се върви към предсрочни избори:

"Правителство, родено от тази ситуация, от страховете на ГЕРБ, че няма да спечелят изборите, които самите предизвикват, или на някои колеги, че няма да влязат в следващия парламент, такова правителство не може да има силата да променя България. Имаме нужда от сила, енергия, смелост от битка в българската политика. На спасителна лодка морски бой не се води."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

7

кикимора

17.12 2016 в 22:21

Перверзната коалиция на "тримата шишковци" се разпадна, смята Радан Кънев.

Интересни новини от коалицията на Ицо Петрофф

13056

2

Какавидков

17.12 2016 в 20:01

Радан каза ли защо е още в парламента като напусна РБ с който беше избран?
 
X

Да помогнем на украинските деца!