Радан Кънев ще се бори за обща европейска прокуратура, енергийна политика и отбрана

OFFNews 24 април 2019 в 22:20 3196 1

Европейско правосъдие, обща енергийна политика и обща политика за европейска отбрана и сигурност - това са трите приоритета, които водачът на листата за евроизборите на "Демократична България" Радан Кънев очерта по време на откриването на кампанията на коалицията. 

Според него е важно в българите да се създаде усещането, че "има кой да накаже Цветановците", да се подсигурят енергийна независимост и добри цени за домакинствата, както и да се води обща европейска политика, която да направи България сигурна страна, макар и в несигурен район. 

Кънев коментира, че според него България принадлежи в Европа, защото организацията е гаранция за мир.

"Има някой, който е по-голям от хляба, и това е мирът. Защото без мир няма възможности за развитие, няма разгръщане на потенциал, няма свобода, няма хляб, няма сигурност. Повече от половината европейски държави не биха могли да бъдат мирни, ако не бяха част от ЕС", заяви той, като допълни, че борещите се против ЕС, тайно или явно, се борят против мира на децата си. 

Кънев подчерта, че според него България би могла да има голямо влияние върху политиката на Съюза, но тази възможност бива възпрепятствана от политическия капацитет на управлението ни.

"България е средна европейска държава и по население, и по площ. Колко малка беше Португалия на Барозо години наред? Колко малка беше 10-милионна Швеция, когато Карл Билд беше неин външен министър и практически ръководеше външната политика на половин милиард души?", запита Кънев. "Много бяха големи. И България може да бъде много голяма. България е малка, защото е точно толкова голяма, колкото е голям политическият капацитет на Бойко Борисов", допълни той. 

Според Кънев икономическите показатели не са добри, защото го "няма откраднатото от управлението на ГЕРБ и ДПС и на Тройните коалиции преди това".

"Демократична България" може много повече, за да бъде България голяма в силна и единна Европа", завърши той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

25.04 2019 в 02:40

Ъхъ. По-голям от Хлябът е Ножът, понеже той го реже. И на кого го дава, а на кого - не.
Момче, бегай да мреш за общата отбрана на брюксел. Аз няма да туря костите си отбранявайки париж от никого. Понеже дядовците ми са мрели, за да опазят София от французите. Барем войник да беше служил.
Аман от евросемейни еврореликти от времето на надежда михайлова. И айде, оная беше машинописка, и беше 90-та. Сега какво бръщолевиш?