Радан Кънев: На България е нужен независим дясноцентристки кандидат за президент

OFFNews 29 май 2016 в 15:47 5204 8

ДСБ ще настоява за независим кандидат за президент, подкрепен от Реформаторския блок, ГЕРБ и  други проевропейски сили в центъра и вдясно, заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев след първото заседание на новия изпълнителен съвет на партията в Русе. 

"На България е нужен независим, равно отдалечен от политическите партии дясноцентристки кандидат за президент, който да е гарант за проевропейската ориентация на България, за засилването на българската армия и за радикална реформа в българското правосъдие", каза Кънев, цитиран от "Дарик".

Според лидерът на ДСБ до такъв кандидат трябва да се стигне чрез диалог с ГЕРБ и други дясноцентристки партии. Кънев заяви, че съжалява за отказа на Росен Плевнелиев, но темата не е затворена и това е верният път, за да не се допусне ляв президент.

Едно от решенията, взети на заседанието в Русе, е изключването на възможността за партньорство с Атака и Патриотичния фронт, които партийният лидер нарече националпопулистки формации, както и с ДПС и ДОСТ. По думите му последни две развиват малцинствен национализъм. 

Радан Кънев коментира и евентуалната кандидатура на Георги Първанов, като изрази сериозни съмнения относно възможностите за успех на лидера на АБВ.

„Той би бил една убийствено слаба кандидатура, ако се яви", каза Кънев и нарече бившният президент символ на олигархията. Според него ходовете на Първанов целят да пропрявят път на друг кандидат, с който да се изправари БСП на изборите. 






Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

8

Лопе де Вега

02.06 2016 в 15:26

Независим? Равноотдалечен? Глупости!!! Кой в България е независим, бе. Дори и аз съм зависим от НОИ. Ако ми резнат пенсията - нема джипове, нема онова, кво беше, нема значение.

Принчипеса, Уви, не мога да Ви помогна, но Ви подкрепям в душевните терзания морално!

Поздрав!

13249

6

лекар

29.05 2016 в 20:05

до №1, малък какво??? дали е това, което и аз си мисля???

12415

5

Ани

29.05 2016 в 19:32

Раданко е хибриден полуфабрикат от лабораторията на костов, пуснат да воюва на десния фронт и го прави самоотвержено!

13011

1

Georgi Ganchev

29.05 2016 в 16:09

малък