Радан Кънев към ЕНП: Бездействието е съучастие

OFFNews Последна промяна на 05 октомври 2020 в 20:59 5039 2

Мафията е превзела съдебната власт и медиите в държава-членка. Да отричате истината не е избор, бездействието също не е, това е съучастие. Това е посланието, което депутатът от ЕНП (Демократична България) изпрати към колегите си от най-голямата група в Европейския парламент, част от която са и ГЕРБ. Кънев направи писмено изказване по време на дебата за върховенството на закона в България, тъй като от ЕНП не му беше разрешено да вземе думата в зала/ Писмото е изпратено до всички евродепутати и е внесено в деловодството на ЕП:


Скъпи колеги,
Тъй като не получих думата в този дебат, се обръщам към вас съгласно член 171 (11) от нашия правилник. Обръщам се специално към колегите си от ЕНП, за да обмислят внимателно ситуацията в България и значението на дебата, не само за българските граждани и европейските данъкоплатци, но и за бъдещето на ЕС.
Този дебат може лесно да се превърне в предизборна партизанщина. За да избегнем този риск, ви призовавам да се съсредоточим върху истинския проблем и да го разгледаме в контекста на другите два големи дебата, които провеждаме днес - относно Механизма за върховенство на закона и Клаузата за условност (обвързването на европейските средства с принципите на правовата държава).
Проблемът е прост, но също така е много сериозен: мафията е превзела съдебната власт и медиите в държава-членка. Може да подкрепяте правителството в България, а може и да не. Това понякога са сложни политически решения. Ако имате доверие на правителството, може да му помагате да се отърве от опасните си зависимости - напразно, но благородно усилие. Но да отричате истината не е избор, бездействието също не е, когато върховенството на закона бива потъпквано в европейска държава. Това не е избор, това е съучастие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

94

2

Sashkavas

05.10 2020 в 22:36

Раданчо, на Германци и Холандци, Ганявски тарикатлъци не минават. Като ти е казано да мълчиш, ще мълчиш и ще спазваш правилата а не да се правиш на по-умен от всички. Така само съжаление и за теб и държавата която ужким представяш ще получиш. Заради такива като теб, Боко още много мандати ще управлява ще ви набива ... ум, ама на теб ти харесва така или иначе

8075

1

elbarbudo

05.10 2020 в 22:24

а членуването в енп какво е?