Радан Кънев: Или реформи, или минаваме в опозиция

OFFNews Последна промяна на 18 май 2015 в 12:38 10370 25

Снимка БГНЕС

"Реформите не могат да бъдат поле на компромис за РБ. Моментът е преломен за парламента, който има две възможности или да  гласува реформите, или да ги бламира. Средно положение няма", заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев на пресконференция във Варна на тема "Реформите са в ход".

"За Реформаторския блок предстоящите реформи не могат да бъдат поле на компромиси.Това дали 43-ото Народно събрание ще събере необходимия кураж да гласува реформите ще предопредели дали реформаторите ще останем част от управляващото реформаторско мнозинство, или ще станем част от опозицията", добави лидерът на ДСБ и допълни, че от съюза няма да допуснат местните избори да забравят реформите.

"Ние ценим демокрацията и избори винаги ще има, това не може да е пречка да се управлява държавата", заяви Кънев.

Лидерът на ДСБ каза още, че след стабилизирането на страната на международната сцена и еврофондовете вече е налице и повишаване на заетостта, покачване на средните доходи и на инвестиционната активност, което скоро ще доведе и до откриване на нови работни места. "За съжаление остава рискът корупцията и липсата на правосъдие да попречат икономическото оживление да донесе резултати", посочи още той и добави, че заради това основните реформи трябва бързо да бъдат доведени до успешен край.

"Това са реформите в правосъдието и здравеопазването. Няма друга толкова нагла и всеобхватна корупция и източване на средства като в здравеопазването", каза още Радан Кънев. По думите му става дума за повече от половин милиард лева и за засягане на финансовите интереси на фармацевтичния бизнес и мениджмънта на частни и държавни болници.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2015 в 21:28

Муха-лайнярка със
самочувствие на аероплан.
Те това са Костококите
и Кюнеца и Рамадан.

19.05 2015 в 21:07

Нали ви виждаме реформите бе,пиленце с Наполеонов комплекс.... Вашият министър на здравеопазването направи следното: 1.Лимити с "нова методика" 2.Сливане на несливаеми структури 3.Наредба Но1 за придобиване на специалност.... като смело мога да твърдя,че трите гореспоменати са пълни идиотщини! И всичко това само за половин година... не искам и да се сещам че гласувах за вас.

19.05 2015 в 13:34

Минавали опозиция... хахаха Най-много позата да смените!
И после пак ще слушаме обяснения за поредния копримис...

18.05 2015 в 22:21

Кънчо ,антончо и другите гербарски слуги...както знаете "Рибата се вмирисва от към главата..."И като имате предвид това,и си зададете въпроса "КОЙ" е мафията в България,"Кой" си назначи цацаров "да му пази гърба","КОЙ"лъже ,че застава зад реформите ,а после бламира всяко предложение на здравния министър..."КОЙ"?Ами вашият шеф,"началника"дето сърцето му е от дясно ,когато слуша лицемерно Химна на Република България!"КОЙ" помогна на мафиотите,неговите "авери" ,като по всички радиа и телевизии крещеше ,че България е пред фалит ,и че банковата система е фалирала и,и че трябва да теглим 6 млрд?...Ами ТОЙ е.ТОЙ е мафията!

18.05 2015 в 20:36

Рамадан излиза в опозиция БАРАБАР с Местан.

Май не случайно имат общ кандидат за кмет на София !!!

Ашколсун Рамадан ефенди !

И дупе да ти е яко !

18.05 2015 в 19:31

РАМАДАНЕ И ТИ И КУНКА ШЕНГЕНСКА ЗА ЕДНИ ПЕТ ЛЕВА СЕ НАВЕДОХТЕ КЪМ БОСВОРА.

18.05 2015 в 18:47

тончо, червейче гербаво, ти да мълчиш щото и боцко е в низходящ тренд! ше го лапате повсеместно!
ДРУГО е решението и то НЕ ВКЛЮЧВА тиквата и неговата фатмашка орда незнайно защо претендираща, че е... партия?!

18.05 2015 в 18:42

Ами хайде на избори 2 в 1.

Айде бе Рамадане.

Нали си ербап.

Ама да не гледаш следващия парламент през крив Драгалевски макарон, като оня Манго, чичо ти.