Радан Кънев: Или реформи, или минаваме в опозиция

OFFNews 18 май 2015 в 12:38 10945 25

Снимка БГНЕС

"Реформите не могат да бъдат поле на компромис за РБ. Моментът е преломен за парламента, който има две възможности или да  гласува реформите, или да ги бламира. Средно положение няма", заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев на пресконференция във Варна на тема "Реформите са в ход".

"За Реформаторския блок предстоящите реформи не могат да бъдат поле на компромиси.Това дали 43-ото Народно събрание ще събере необходимия кураж да гласува реформите ще предопредели дали реформаторите ще останем част от управляващото реформаторско мнозинство, или ще станем част от опозицията", добави лидерът на ДСБ и допълни, че от съюза няма да допуснат местните избори да забравят реформите.

"Ние ценим демокрацията и избори винаги ще има, това не може да е пречка да се управлява държавата", заяви Кънев.

Лидерът на ДСБ каза още, че след стабилизирането на страната на международната сцена и еврофондовете вече е налице и повишаване на заетостта, покачване на средните доходи и на инвестиционната активност, което скоро ще доведе и до откриване на нови работни места. "За съжаление остава рискът корупцията и липсата на правосъдие да попречат икономическото оживление да донесе резултати", посочи още той и добави, че заради това основните реформи трябва бързо да бъдат доведени до успешен край.

"Това са реформите в правосъдието и здравеопазването. Няма друга толкова нагла и всеобхватна корупция и източване на средства като в здравеопазването", каза още Радан Кънев. По думите му става дума за повече от половин милиард лева и за засягане на финансовите интереси на фармацевтичния бизнес и мениджмънта на частни и държавни болници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!