Радан Кънев: Ахмед Доган и ДПС атакуват Блока

OFFNews Последна промяна на 02 септември 2014 в 08:01 7792 22

Радан Кънев

"ДПС и Доган знаят, че ще им отнемем от мандатите в Хасково, Смолян и други градове и това ги притеснява. Скандалите около нашите листи са нарочно създадени от ДПС и Ахмед Доган като атаки срещу Реформаторския блок."

Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод скандалите около листите на Блока в Хасково и други части на страната.

По думите на Кънев всичко това е била една добре подготвена атака, след като всички видяха, че РБ няма да се разпадне.

"Да направиш 7-партийна коалиция е трудно, да наредиш листите така, че всички са доволни, е математически невъзможно, но ние успяхме. Успяхме да се консолидираме. Веднага след това започна тази атака и тя включва много места - Монтана, Бургас, София, тя включва дори и мен", каза Кънев.

Според лидера на ДСБ това, че техен водач на листа от В. Търново е близък до Красьо Черния е само слух.

"Слуховете и клюките не могат да бъдат политически аргумент", заяви Кънев.

"По същество мога да ви кажа защо има атака - доказа се, че ние не сме проект на жълтите павета. Блокът е стъпил във всяка община в България, РБ има връзки навсякъде. Защо не се говори за професорите в нашата лиса", попита лидерът на ДСБ.

Атаките и скандалите около Блока ги има, защото другите видяха, че РБ са опасни, смята Кънев.

"Не сме тръгнали към художествената академия и случайно влезнали в парламента"

По думите на лидера на ДСБ всички са свикнали Блока да бъде безобиден извън София и да бъде "играчка".

Радан Кънев коментира и водача на листата в Хасково Станислав Иванов, син на Георги Иванов, който четири мандата е вече кмет на Хасково, като всеки път е подкрепян от различна партия.

"Скандален е всеки в България, който не работи за ДПС", коментира Кънев.

Относно Станислав Димитров, който трябва да бъде избран като втори в листата на РБ в Хасково, Кънев коментира, че ДИмитров е успял да изгради силна коалиция в Района и работи за доброто на Блока.

"Местният биткаджия авторитет не може да бъде заменен от всеки. Политиката е битка за промяна, политика е отговорност", каза лидерът на ДСБ.

"Моя е личната отговорност е, че всеки свързан с РБ ще гласува за промяна", завърши Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.09 2014 в 13:52

Р Б уплаши всички партии. Треперят.

02.09 2014 в 19:48

Костов може и да е свършил добри неща, но по неговото време се извърши псевдоприватизацията на държавните предприятия. Първо се сложиха едни хора от СДС в бордове. После се взеха с постановление на Божков активи на предприятията - например почивните станции. После предприятията се източиха или спряха да работят. После се приватизираха за без пари. Това стана пред очите ми и там, където аз работех. Така че е факт.Друг факт е, че имаше медиен натиск и манипулации. Няма да забравя как по радиото виден седесар ми обясняваше, че като дойде царя ще нахлуят в България сектите и ще ми зарибят децата.

02.09 2014 в 16:47

Роси, и аз живея в тази ограбена от Костов, Пръмова и другите им партийни другари държава. Не искам пак да ги върна на власт. Ако на теб ти харесва брашното им и си доволна от разграбването то ти част от тях. Знам, че в тоя сайт се води пропаганда в полза на тяхната банда. Има една група тролове с различни профили , платени, винаги готови като теб да гласуват против всяко мнение показващо истинското им лице. Щом ти харесва да ти унищожават държавата - никой не ти пречи. Продължавайте в тоя дух! Ако ви се даде възможност, разбира се...

02.09 2014 в 13:08

Стефане, абе що не се кандидатираш за главен прокурор, пък като се развихриш... Да ти кажа, аз и досега си купувам брашно от Софиямел, хубаво брашно, работи си комбината, не съм чула някой да то е искал, да е обжалвал приватизацията... Е писна ми, в разсипана социковомика, с 200 - 300 млн резерв, с гладни хора с по няколко долара заплата, и после - членове на ЕС и НАТО, призната пазарна икономика, съвсем друго качество на живот... е да ти кажа, хич не ми пука за Джанкови и Гад-а, важното е, че се създадоха възможности да станем държава като истинските, и веднага мръсниците доведоха царчета и юпита, дето върнаха на хранилката комунетата и Доган... А ти си реви срещу Костов, като не можеш друго в този живот...

02.09 2014 в 12:42

Това е само една част от "успехите" на другаря Иван Костов и кръга от неговите фирми. Сега другарите комунисти могат да слагат минуси колкото си искат. Фактите са факти! Към тези "подвизи" добавете и дръгарката Пръмова и ето ви РБ - разбойническа банда!

02.09 2014 в 12:38

Друга приватизационна сделка, кято тежи на съвестта на Иван Костов, а най-вероятно и на „джоба” му, е продажбата на „Мобилтел”.
Костов иска да прикрие вината си за неизгодната и брутално спекулативна сделка, като я прехвърля върху Стефан Софиянски. Но фактите доказват, че продажбата на „Мобилтел” на Майкъл Чорни е станала на 31.10.1997 г. и е подписана от Антони Славински, член на кабинета.
Това не е станало без санкцията на Костов.
„Мобилтел” е била първо приватизирана от Красимир Стойчев – личният съветник и приятел на Костов и Атанас Тилев, агент на ДС, собственик на фалиралата Банка земеделски кредит, чрез която открадва милиони и се скри в чужбина, международен мошеник и личен приятел на о.з.ген. Бриго Аспорухов.Стойчев и Тилев продават „Мобилтел” на Майкъл Чорни за 30 млн. долара, поне така се твърди. Междувременно, Майкъл Чорни е изгонен от България „като заплаха за националната сигурнаст”. Но въпреки, че Чорни е изгонен и е извън България, кабинетът, както е записано в решението ”без търг и конкурс , продължава и разширява лиценза на Чорни до юни 2006 г. Това е направено съзнателно, за да може той да продаде по – лесно „Мобилтел” и на по – висока цена.И действително Чорни я продава за баснословната сума от 800 млн. долара. Разликата от 30 млн. до 800 млн. долара е огромна, а основната роля е изиграл „продълженият лиценз” дело на кабинета на Костов. Пита се кои ли са българите, които тлъсто са се „облажили“ и в очи са набива на първо място името на Иван костов!

02.09 2014 в 12:36

И още за "Балкан": Към договора има приложена секретна документация, в която има и писмо на финансовия министър Муравей Радев. За сметка на държавата по нареждане на премиера Костов, той прави много улеснения на Гад Зееви, които се изчисляват на милони долари. Загубите за страната са огромни. БГА ”Балкан” е била не само безогледно източена, но в същност и ликвидирана.
Изборът БГА „Балкан” да бъде продаден на Гад Зееви е престъпен, но няма никакви последици и всичко е потулено и прикрито.
Александър Божков, Муравей Радев и Вилхелм Краус, както и Агенцията по приватизация са предимно фигуранти в тази сделка. Основният играч е Иван Костов.
Никога няма да стане ясно от българска страна кой колко е получил, защото много пари са били откраднати и много раздадени под масата.

02.09 2014 в 12:33

Още малко история: Приватизацията на БГА ”Балкан” е още една непрозрачна и изключително корупционна сделка. Приватизационният договор, сключен с Гад Зееви предвижда продажба на 75% от акциите на националния превозвач.
Договорът обаче се пази в тайна. Интересен е фактът, че експертната комисия към Агенцята за приватизация, от 11-те й члена, само 5 са дали съгласие БГА ”Балкан” да бъде продадена на Гад Зееви.
Неговата оферта била най – неприемлива. Офертата на ”Улрих Бентелер” била много по – добра. Той предлагал запазване на всички дестинации, авиофлот от 28 самолета, запазване на всички работни места и плавното им увеличаване, цена 400 000 долара и инвестиции от 300 млн. долара.
А ето офертата на Гад Зееви – цена 150 000 долара, 100 млн. долара инвестиции, съкращаване на персонала с повече от 1000 души, авиофлот от 11 самолета, ограничаване до 50% от дестинациите и всички дълги полети, т.е. фактически бойкот на арабския свят – най печелившата дейност на Балкан.
Нарушенията и злоупотребите по сделката продължават.
75% от акциите на БГА ”Балкан” са продадени на „Зееви холдинг” и „Аркиа холдинг” за 150 000 долара. България, макар, че е акционер с 25%, няма представител в органите на управление и не знае нищо какво се върши от Гад Зееви.

02.09 2014 в 12:31

Малко история: На 9-ти юни 2000 г.серазкрива друга голямата измама направена с компенсаторни записи. На г-жа Енгибарова – Шмит, като обезщетение на имоти, са издадени компенсаторни записи на стойност 70 млн. германски марки. Оценката на имотите, спекулативно е надвишена 250 пъти. Като виновник за това, Костов е принуден да отстрани Божков, но той е главен преговарящ от българска страна с Европейския съюз.
Костов и кръгът около него, премълчават другата, не по – малка далавера и спекулация.
Тези компенсаторни записи са закупени с 55% отстъпка от приятелите на премиера – братята Красимир и Стефан Джанкови. Те приватизират Софийски мелничен комбинат на занижената цена – 15 млн. щ.д., от които 12 млн. плащат със закупените на ниска цена компенсаторни записи. Спекулативната приватизация на комбината става след уволнението на Божков, но Костов не признава това и не отменя решението си за неговото освобождаване.