Quantcast

Прозрачност без граници: Купеният вот на 5 октомври е 8%, а контролираният -15%

OFFNews Последна промяна на 16 октомври 2014 в 14:30 3891 5

"2,5 пъти е нараснал купеният вот спрямо нивата от предходните избори. Купеният вот е 8 процента, контролираният - 15 процента", отчете Калин Славов от „Прозрачност без граници".

Организацията отчете днес резултатите от наблюдението на парламентарните избори на 5 октомври.

По изчисления на "Прозрачност без граници" контролираният вот е бил 16% от цялата избирателна активност.

По думите на Ваня Нушева от асоциацията купуването на гласове и контролираният вот са най-големият проблем на изборите в България.

„Всякакъв политически дебат отстъпи място на технологията на купения и контролиран вот", коментира още Калин Славов.

По думите му именно заради този контролиран и купен в момента партиите се намират в тежка и трудна за формиране на управление ситуация.

От „Прозрачност без граници" са наблюдавали и работата на ЦИК.

„ЦИК се затрудняваше да изпълнява контрол над изборния процес, особено по време на първата част на предизборната кампания. Липсваше й инициатива", обобщи Нушева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2014 в 13:33

разбирайте следното:
8% +15%= 23 %-разпределят се приблизително пропорционално на резултатите, между ДПС(ДС и ДАНС, Мутри СИК, циганите, бедните турци работещи във фирмите на доган)ББЦ(ДС и ДАНС, Мутри СИК,миньорите и енергетиците и работниците в магазините на ковачки)атака(лумпени и всякаква измет)БСП(ДС и ДАНС, Мутри ВИС,пенсионери с деменция и енергийно бедни)абв(ДС И ДАНС, мутри ВИС,трактора, пенсионери с по-лека деменция, но също толкова бедни)ПФ(ДС и ДАНС, мутри ВИС,охраната на слави бинев, журналята от скат,лумпени с претенции да не са толкова изпаднали като атака)ГЕРБ(семействата и родата на бившето УБО,ДС и ДАНС- нисък ешелон,Мутри СИК, общинските администрации и всички калинки по места)РБ(гласове от хасково и димитровград, които си вървят комплект с тамошните новоизлюпени водачи на листи)Като извод излиза, че РБ са най-ощетени.и най-лесно могат да се очистят. 40%активност, от тях само 17% са някакви нормални хора.това са тези, които гласуваха за партиите, които останаха извън парламента, с изключение на РБ, който влезе и отчасти някакви заблудени за ПФ и ГЕРБ, както и тези, които подадоха невалидни бюлетини или пък СИК-овете им изхвърлиха бюлетините в кошчето и ги писаха невалидни.тези 17% от гласувалите са около 9% от Българите.Значи около 70% от нас искат реформи, справедливост и държава. останалите са "купен и контролиран"-роби мужици, но те са достатъчни, за да сработи порочната система за овладяване на властта. от това излиза, че изборите у нас не са нищо друго, освен ПРЕВРАТ!

17.10 2014 в 00:18

Как ще им бръкнем у джобеца нали им даваме субсидии 140 милиона от нас да си купуват и да ни облъчват с медиите си купени пак са наши пари.

17.10 2014 в 00:17

9/9 навсякъде 18/18 някаква биоложка с 13/13 стана независим депутат, борбата с дпс роди и 18/9 .. касиране няма да има дори и след видео доказателствата, защото Костинброд също остана без съдебно решение. Един ден може и да се сетят, но ще е късно вече 2 години минаха. Мутрите отново стимулираха смешно ниската избирателна активност. ЦИК е ЦИРК

16.10 2014 в 15:26

Точно за това нови избори - за да им се бръкне у джобеца.

16.10 2014 в 14:53

И к'во? "Нормална" избирателна активност около 34%?