Проверете адреса и номера на избирателната си секция

OFFNews 04 октомври 2014 в 14:38 23642 2

Ако все още не сте проверили адреса и номера на избирателната си секция за предсрочните парламентарни избори, можете да направите това на интернет страницата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“.

На страницата на ГРАО можете да направите справка по ЕГН или по адрес.

Студентите редовно обучение имат право да гласуват в града, в който се обучават, като те ще се легитимират с документ за самоличност и заверена от учебното заведение студентска книжка.

В случай, че заверката на студентските книжки не е приключила, студентите се легитимират със студентска книжка, заверена за втория семестър на 2013/2014 г. учебна година.

Студентите І курс и студентите, продължаващи обучението си в магистърска степен, представят уверение от университета, че са приети като редовни студенти.

По желание избирателите ще могат да гласуват и машинно, но за да бъде зачетен техният глас, те ще трябва да пуснат и хартиена бюлетина.

Възможност за машинно гласуване ще има в 300 секции в 5 избирателни района: 38 секции в Кюстендил, 18 секции в Дупница, 4 секции в Сепарева баня, 4 секции в Брезник, 4 в Радомир, 42 секции в Перник, 45 секции в Плевен, 7 - в Долна Митрополия, 8 - в Червен бряг, 25- в Асеновград, 13- в Карлово, 12- в Първомай.

80 от секциите ще са в София, като по 20 секции ще има на територията на общините Подуене, Средец, Оборище и Възраждане.

Бюлетината ще трябва да се прегъне два пъти - по средата хоризонтално до ръба с номера и после още веднъж хоризонтално.

Списък с листите на партиите, участващи в изборите, можете да видите ТУК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!