Проучване: "Атака" е най-антизападната партия в ЕС

OFFNews 18 юли 2017 в 10:22 7061 6

Снимка Атака архив

"Атака" е най-антизападната партия в ЕС. Пет български партии влизат в топ 30 на антиевропейските политически сили, показва изследване на Европейския съвет за външна политика. 

Изследвани са 252 партии в цяла Европа. Това са всички парламентарно представени партии към времето на изследването, започнало преди година.

Изследването няма претенции за представителност, защото не е говорено нито със самите политически партии, нито с техни членове или симпатизанти. Поискано е мнението на национални изследователи, хора, които следят партийния живот в съответните страни и от своя страна са говорили с представители на различните партии, така че имат представа какви са техните позиции по няколко големи групи въпроси. Това са 12 въпроса, които рефлектират върху целите на Европейския съюз, както и върху основните кризи, през които мина ЕС през последните три години, обясни Весела Чернева, директор на Българския офис на Европейския съвет по външна политика, по БНР. 

Въпросите са за подкрепа на ЕС, за либерализма като европейска ценност, секуларизъм (разделение между църква и държава и приемането на това разделение), подкрепа за НАТО и Европейския съюз като център на европейския
ред и сигурност, подкрепа за трансаантлантическите връзки, отношение към свободния пазар и глобализацията. 

Три от въпросите са свързани с Русия – отношението към Москва, към санкциите срещу Русия и има ли партията връзки с Русия. Има и въпрос, свързан с подкрепата за Украйна и реформите там, както и към бежанската криза и
войната в Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12017

6

Кулин бан

18.07 2017 в 13:05

Най-долната партия с членове алкохолици.
Такива ли са били тези, които са станали комунисти на 9 септември 1944?

42249

1

Denis Rizanov

18.07 2017 в 10:50


https://youtu.be/3rH8r7WKV98

"Ще направим всичко нужно, за да има това правителство пълен 4-годишен мандат."
КУРВИ НА бойко-о-о-ооооо!
 
X

Да помогнем на украинските деца!