Протестиращите в неделя с петиция до президента: Контрол над медиите, власт на народа

OFFNews 16 ноември 2018 в 07:34 4329 1

Петиция с искания до президента Румен Радев разпространяват във фейсбук протестиращите, които ще блокират с автомобили от цялата страна центъра на София в неделя. 

Те искат Радев да обяви извънредно положение, контрол над медиите, принуда на НПО да декларират източниците си на финансиране, нова Конституция, която да бъде одобрена от народа с референдум, след като бъде приета от ВНС. То трябва да бъде обявено до 6 месеца, след като президентът вземе властта.

В петицията се иска още БНБ да бъде на подчинение на министерството на финансите, да се преразгледат концесионните договори, както  и народен контрол върху работата на държавните служители и депутатите, които да могат да бъдат отзовавани по всяко време. 

Избирателната система в България трябва да стане изцяло мажоритарна, пише още в петицията, подписана до тази сутрин от 123 души.

Петицията

Обявяване на извънредно положение от Президента и незабавна оставка на компрометирания кабинет на ГЕРБ и обединените патриоти, с цел извършването на спасителни за България и народа ни действия.

Премахване на възможността за всякакво външно управление на обществените и икономически процеси в България, осъществявано през наддържавни обединения и институции, през банки (Световната банка, ЕЦБ и МВФ, определящи решенията на БНБ, която трябва да премине на подчинение на министерство на финансите), през чужди медии и през масонски организации, лобиращи за чужди интереси, директно върху политици и държавни чиновници. Проплатените от вън НПО-та да излязат на светло, чрез законова принуда да декларират публично източниците си на финансиране.

Връщане на държавността в България! Тоест основната функция на държавата да стане грижата за развитието на обществото и личността, а не трупането на печалба и изнасянето и извън страната.

Приемане на законови механизми възпрепятстващи изнасянето на ресурси (финансови, енергийни, природни и човешки) от страната ни и преразглеждане на неизгодните за страната концесионни договори.

Деофшоризация и принуждаване на бизнеса, със законови средства, да инвестира част от печалбата си в обществено полезни национални инфраструктурни проекти.

Свикване на Велико народно събрание до 6 месеца, за приемане на нова конституция. Като до тогава се провеждат широки обсъждания и се свикват серия от всенародни референдуми. В тях народът ще избере своите правила за начин на живот в България и нов безпартиен модел на управление. Великото народно събрание, ще бъде принудено да се съобрази с народното решение при съставянето на конституцията, която след това отново трябва бъде одобрена от народа с референдум.

Реализиране на система на народен контрол за качеството на работата на държавните служители и народни избраници, с търсене на отговорност и отзоваването им по всяко време, при взети решения в ущърб за обществото ни.

Приемане на улеснена процедура по предизвикване на всенародни и местни референдуми. Смяна на изборната система с изцяло мажоритарна и достоверна, използваща блок-чейн технология.

Контрол над медиите, чрез български обществени рейтингови агенции, за обективност, всеобхватност, нравственност и неманипулативно представяне на информацията, за пресичане на деградиращото им влияние върху обществото ни, и с търсене на наказателна отговорност и налагане на глоби при установяване на умишлено-манипулативно и изкривено информационно въздействие.

Съд за всички виновни управляващи, които превърнаха с решенията си 30 годишния преход в геноцид за ликвидация на народа ни и разрушаване на жизнената икономическа база в България.

Недопускане, в никакъв случай, на подписване на убийствения за България пакт за миграция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови