Quantcast

Проф. Овчаров: „Помак“ е опасна формация, Моллов е сепаратист

Елица Мартинова Последна промяна на 17 декември 2013 в 11:54 4896 17

Николай Овчаров

Снимка БГНЕС

Николай Овчаров

 

Формацията „ПОМАК“ е опасна за България, а целта на инициатора ѝ Ефрем Моллов е да прокара разделителни линии между българите християни и българите, изповядващи ислям.

Такова предупреждение направи на пресконференция днес археологът професор Николай Овчаров. Повод за брифинга му бе, че вчера от Института „Помак“ на Моллов са дали археолога на прокурор. Причина за недоволството на Моллов са станали изказвания на Овчаров, в които той нарича Ефрем Моллов „българо-мохамеданин“ и „сепаратист“. Професорът е категоричен, че първото обвинение е несъстоятелно. По думите му този спор може да се води от гледна точка на теологичната трактовка, но няма как да бъде обвинение пред Прокуратурата.

„Обидата идва от това, че сунитите твърдят, че следват само словото Божие, а Мохамед е бил неграмотен и думите му са записани от хората около него, затова той настоява името му да не се споменава. Но това не е теологичен спор, а начин, по който българската държава означава тези, които с последователи на пророка Мохамед“, обясни проф. Овчаров.

Археологът обаче застава категорично зад думите си, че Ефрем Моллов е сепаратист. Той даде за пример книгата „Има ли бъдеще Велика Булгария или защо бе скрита историята на помаците?“. Овчаров предупреди, че въпросната книга е нещо като Mein Kampf за Хитлер. Според археолога в нея се крие обосновката за политиката, която Моллов смята да развива. По думите на Овчаров книгата представлява „нещо средно между пророчества и компилация от автори на различни книги за исляма“.

„Според тази книга прабългарската нация – прабългарите са основната част на българския народ, а помаците са носители на тази прабългарска идея. В последните интервюта вече се появиха и траки. В нея се говори за великата Булгария, възникнала още по времето на персийския цар Кир и продължила до хан Кубрат. Повратен момент е бил през 9 в., когато се приема Християнството. Според Моллов Булгария изповядвала суфизма, което е форма на исляма. В тази книга се леят хули срещу всичко, свързано с християнизацията на България – Борис и Симеон са предатели, Кирил и Методий са предатели“, каза Овчаров.

Археологът подплати твърденията си с изказвания на Моллов пред различни медии.

„В тези интервюта концепциите се променят. От една страна Моллов създава пунктове за разграничения на българския народ - българите-християни се различават от българите-мохамедани, първите са предатели на българщината, а другите са носители на древните идеи“, посочи Николай Овчаров.

Професорът е категоричен, че Моллов е „анти-българин“ и призова компетентните органи да се самосезират.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.12 2013 в 16:11

Господ е българин

.

Тътнат стъпките на дякон Василия.

Иде времето за сетна промяна.

С бавни и търпеливи усилия

Небето сълзи по стръковете на дряна.

Аз заплаках, че много дойде ми...

ЧЕ ОМАСКАРИХА ДУШИТЕ НА ХОРАТА!

Господи, толкова ти споделях...

Защо грознеем насред небосвода?

И са предречени чисти сияния.

Преди туй ще се чувствам самичък.

Сега истината е пяна и камък

и България е скелет от личности.

Тук са стъпили бъдни прозрения!

НАРОДЕ, ОСМИСЛИ БОЖИЯ ИЗКАЗ!

Тая земя крепи Мироздание...

Надарена за чудо - за чудо и приказ.

А българите са пантеони от личности.

Звездят, цъфтят и тътнат на всеки изгрев.

ДНК оттука е... Ракхива, поличбите...

Господ е българин... и Леонардо да Винчи.Стихове Иван Станчев

17.12 2013 в 17:18

Няма помаци :) Тях ако ги питаш, били наследници на араби!... Ама, всъщност, и да ги питаш няма да ти кажат, знаят че не е редно да ги говорят тези неща и се крият ;)

Абе, змия в пазвата представлява това съсловие.... Ако дойде етнически проблем в България то ще е от тези, а не от етническите турци, които са си мирни, щото си имат държава, ако не им харесва тук винаги могат да се преселят. А "помаците" са безродници.

17.12 2013 в 16:35

+++++

17.12 2013 в 16:34

... и къде е не-корумпираното ни правителство да внесе малко ред, а?!? :)

17.12 2013 в 16:04

Абе щом минава номера вече 24 год.с първата етническа партия,ще мине и с втората...

17.12 2013 в 15:16

След 01.01.2014 още към 1 млн. "сепаратисти" ще се отцепят през Терминал-2 от "рая" на "новата българска единна социалистическа нация" на БКП и ДС! А патриотарстващите апологети на тая нова "нация" (разните му ДС-"академици", ДС-"професори", ДС-"доктори", ДС-"анаЛизатори" и реални ДС-пенсионери с генералски пенсии) ще си заживеят най-после в Комунизма! За Родину, за Овчарову - УРА товарищи красноармейци! :-)))

17.12 2013 в 15:07

Помаците не искали вече да плащат данъци на българската мутро-ченгесаро олигархия и искали да минат в Гърция! Македонците в Македония, тракийците и турците в Турция, шопите в Сърбия, власите в Румъния, руснаците от Черноморието - в Русия! На мутро-ченгесаро олигархията й останаха като "данъкопладци" само циганите! Като побългарения влашки циганин Тодор Живков - Тато - родоначалника и идола на българската патриотарстващата криминални мутро-ченгесарска олигархия!
А всичките ДС-търговци с патриотизма - в затвора до живот без право на помилване и с конфискация на заграбеното от тях по патриотарска линия! И снемането на ДС-"академичните", ДС-"професорските" и ДС-"докторските" им титли - това никъде го няма: най-големите некадърници, мързеливци и крадци по БКП-шуро-баджанашка и ДС-агентурна линия да се произвеждат за "академици", "професори", "доктори" на псевдо-научното доносничество, раболепие и лъже-пропаганден слугинаж на властта във всичките й форми!

17.12 2013 в 14:18

Бе те си имат ценоразпис. Там е солидна работата, въобще не работа на "колко имаш?/колко даваш?"
Ей на, цвинокио отърва кожлето с едни 300К еврака. сега ще го повъртят малко за загар и ще го пуснат. След ЧНГ като се поохарчат пак на пангара. Цвинокио е плащач, той знае цената на дупцето си, а пък ония знаят че тоя има и тупкат чувала, тупкат... :)

17.12 2013 в 14:02

Само да отбележа, че по онова време "Запад" са били нашите земи, тук, на Балканите. Тоест - на запад от Константинопол. Ето какво например пише Исая Серски след битката при Черномен: "Никога ухо не е слушало и око не е виждало неволите и злочестините, що се изсипаха над всички западни градове и области."

17.12 2013 в 13:19

Точно! Много точно!