Quantcast

Не успяха да учредят партия ПОМАК

Елица Мартинова Последна промяна на 08 декември 2013 в 14:21 3046 3

Ефрем Моллов
Ефрем Моллов

 

Въпреки че официалното учредяване на партия „Патриотично обединение, за многообразие, автентичност и култура” (ПОМАК) бе обявен за днес, формацията така и не успя да се реализира на практика.

Днес в Пловдив трябваше да се учреди Инициативен комитет, което е първата законова стъпка за създаването на партията. Това обаче така и не се случи, тъй като организаторите не успяха да съберат достатъчно членове.

По закон за учредяването на Инициативен комитет са необходими 50 души, а инициативата на ПОМАК събра само 37 привърженици.

Един от радетелите на формацията – Ефрем Моллов даде заявка, че ПОМАК ще внесе коренна промяна в българския политически живот. Пред медиите той многократно подчерта, че партията няма да бъде етническа и че всички ще бъдат „много изненадани“ от личностите, които ще я съставят.

Днес Моллов обясни, че очаква до края на деня в Пловдив да пристигнат още поддръжници на ПОМАК. Той коментира, че същинската регистрация на партията ще бъде след три месеца, когато формацията събере 2500 членове.

"Възродителите се уплашиха, че може да им се потърси отговорност, а старата Държавна сигурност видя, че духът се отпуска от бутилката. Съвкупността от всичко това показва, че България има своя изход и това е резултатът от 23-годишния преход на демокрация. Този преход ще приключи, когато ПОМАК вземе властта", каза Моллов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.12 2013 в 17:11

Провала на регистрацията е временен успех за дебелите глави от БКП и ДС.. За мен, успех е само фактът, че Ефрем Моллов е сменил понятията. Разбрал е какво е етнос и какво религиозна общност. Ако той тръгне по пътя на създаването на една нормална партия, еманципирана от бившите комунисти и от ДПС, разграничила се от опитите да представя помаците като перски небългарски етнос, бих членувал в нея, макар да не съм религиозен. Помаците са прекрасна част от българите, които заслужават братска любов и по-добър живот. Ако българската държава се държи с тях като с чужденци, то българите трябва да ги прегърнат като братя. Заедно, братята мюсюлмани и християни, можем да променим България..

08.12 2013 в 14:52

Естествено!... ДПС-то, с чисто ДС похвати, чупят ръчички за който посегне към половината им гласове, че никога няма да минат бариерата после! ;)

08.12 2013 в 14:35

не са му отпуснали достатъчно пари иначе щеше да си накупува от електората на дпс бсп и атака достатъчно мощ..