Не успяха да учредят партия ПОМАК

Елица Мартинова 08 декември 2013 в 14:21 3653 3

Ефрем Моллов
Ефрем Моллов

 

Въпреки че официалното учредяване на партия „Патриотично обединение, за многообразие, автентичност и култура” (ПОМАК) бе обявен за днес, формацията така и не успя да се реализира на практика.

Днес в Пловдив трябваше да се учреди Инициативен комитет, което е първата законова стъпка за създаването на партията. Това обаче така и не се случи, тъй като организаторите не успяха да съберат достатъчно членове.

По закон за учредяването на Инициативен комитет са необходими 50 души, а инициативата на ПОМАК събра само 37 привърженици.

Един от радетелите на формацията – Ефрем Моллов даде заявка, че ПОМАК ще внесе коренна промяна в българския политически живот. Пред медиите той многократно подчерта, че партията няма да бъде етническа и че всички ще бъдат „много изненадани“ от личностите, които ще я съставят.

Днес Моллов обясни, че очаква до края на деня в Пловдив да пристигнат още поддръжници на ПОМАК. Той коментира, че същинската регистрация на партията ще бъде след три месеца, когато формацията събере 2500 членове.

"Възродителите се уплашиха, че може да им се потърси отговорност, а старата Държавна сигурност видя, че духът се отпуска от бутилката. Съвкупността от всичко това показва, че България има своя изход и това е резултатът от 23-годишния преход на демокрация. Този преход ще приключи, когато ПОМАК вземе властта", каза Моллов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!