Проф. Михаил Константинов: Президент ще се избере на втори тур, а рефенерендумът ще пропадне

Offnews 13 юни 2016 в 10:08 5568 4

Ще има втори тур на президентските избори и пропаднал референдум. Това прогнозира изборният експерт проф. Михаил Константинов пред „Фокус“. Той смята още, че кандидатът на ГЕРБ ще отиде на балотаж и ще бъде подкрепен от Реформаторския блок.

„ДПС фактически се разцепи, това е факт, но на какви части ще разберем чак след като минат едни избори. Ако ДОСТ излезе със собствен кандидат, което е малко вероятно, ДПС ще имат добрата възможност да се преброят. Същото важи и за частите на РБ“, коментира експертът.

По думите му, ако ДСБ излязат със собствена кандидатура, ще имат възможността да се преброят, но резултатът няма да е добър. Константинов коментира още, че ДПС досега не са издигали собствена кандидатура и в момента имат удобната позиция да изберат да подкрепят или ляв или десен кандидат.

Експертът смята още, че общата патриотична кандидатура винаги е възможна на първи тур. „Стопяване на ледовете между АБВ и БСП е естествен процес. Левите партии ще излязат с отделни кандидати, но на балотаж АБВ ще трябва да подкрепи този на БСП“, коментира още проф. Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови