Проф. Константинов прогнозира общи кандидатури за президент при балотаж

OFFNews 25 май 2016 в 09:09 4238 5

На балотажа на президентските избори ще има общи кандидатури. Това прогнозира пред Радио „Фокус“ математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов.

Той посочи, че кандидатурата на АБВ ще бъде Ивайло Калфин и ако той стигне до втори тур, е много вероятно да получи подкрепата на БСП. „Общи кандидатури със сигурност ще се появят след първия тур, когато на балотаж ще отидат, например, кандидатите на ГЕРБ и БСП“, обясни математикът.

„На балотажа се очаква да настъпи консолидация между ляв и десен вот. Ще видим класически сблъсък, какъвто сме наблюдавали и на предишни президентски избори“, коментира още експертът.

Проф. Михаил Константинов подчерта още, че ГЕРБ има много възможности за силни кандидатури, извън тази на Бойко Борисов. По думите му, отказът на държавния глава Росен Плевнелиев да участва отново в президентската надпревара е достойна постъпка, която свали напрежението в дясно. Той призова изборите да преминат под знака на обединението на българския народ.

„Светът навлиза в изключителна турбуленция и на този фон е смешно у нас да има вътрешнопартийни глупости. Българският народ трябва да е единен, за да посрещне това, което го очаква“, коментира още проф. Михаил Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

5

Оставете човечеца на мира да си изживее Алцхаймера и да не става за смях пред камерите. Нарочно го канят, за да гледат джумбиш зрителите и канала да продава реклама.

29217

3

Лопе де Вега

25.05 2016 в 09:56

Какви по-точно турбуленции ни очакват? Да питаме професора с предчувствията за президентските избори. Санким досега не са се присламчвали разни партийки към по-силните кандидати. Какво ляво-дясно противопоставяне вижда бай Михал в битката между две групи чорбаджии? Само въпроси и нищо ясно. Такива предвиждания дори аз мога да правя!

Поздрав!