Quantcast

Про и анти Путин протест пред руското посолство

ОFFNews Последна промяна на 07 март 2014 в 17:48 5149 23

1/1

Снимка Сергей Антонов

Протест пред руското посолство.

Две отделни групи от протестиращи се събраха пред Руското посолство в София.

Едната е проруска, а другата - срещу авторитарната и агресивна политика на Путин.

Двете групи протестиращи бяха разделени от полицейски кордон, който не позволяваше напрежението да ескалира.

Служителите на реда, които бяха пред посолстовото на Русия, бяха около 40.

Протестът на привържениците на путинова Русия бе насрочен за 18:00 часа, но започна по-рано. Пред посолството вече имаше 100-ина души, които бяха дошли да подкрепят политиката на руснаците спрямо случващото се в Крим.

Те носеха български и руски знамена. Един от „братушките“ държеше плакат с надпис „Стоп на колонизирането на Украйна от ЕС и САЩ".

Пред посолството се бяха събрали и около 60 човека, които искаха да изразят негативното си отношение спрямо действията на Русия.

Техният проест бе обявен за 17:15 часа. Хората от антипутиновата група държаха български и украински знамена, а сред тях се имаше жена с плакат „Путин - гаменчето на света и най-големия русофоб“.

Словесните нападки между двете групи бяха непрекъснати. 

Пред посолството имаше и представители на сирийската общност у нас, която подкрепя Башар Асад. Те се включиха в протеста на пропутиновата страна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2014 в 16:52

Змичка, Пудпутник, ама вий големи ахмаци сте това хомосоциалистите, ве :-))) Значи, като гледам снимките, вие освен тъпи и долни, сте и грозни, ве :-))) Той и Сер гея и Вагининия не са много хубави, ама можеха по-симпатични форумни шлюхи да си назначат :-) Или не са могли да намерят ?

08.03 2014 в 16:24

Ква стана тя , 20 -30 сорсоида и ... 400 про-русия ! И мълчание по демократичните медии ... трол-медия дневник мълчи като насрана , каквато си е от 1 една година и от обещаните подробности по-късно няма нищо ... ръкоблудните сорсоиди могат само да си мечтаят за 400 човека на хомо вечеринките им в интерес на биг-брадър ....

07.03 2014 в 22:50

Паляците нвсякъде натякват скучната си история.

07.03 2014 в 22:10

JagdPanther: сори , ама не съм като тебе - панелен нещо си.

07.03 2014 в 21:48

https://www.bivol.bg/rosenec.html Вън руските "инвеститори" и пришълци, че току виж ги поканил Волен Сидеров, да защитят своите сънародници. Марш от България!

07.03 2014 в 21:22

САМО ВОДКА НЕ СТИГА, ТРЯБВА И АКЪЛ...

07.03 2014 в 21:18

За това нещо в средата, в един филм по Булгаков, се питаше: "-Извинете, а Вы собствено что? Мужчина или женщина?" !

07.03 2014 в 21:00

Много хора се чудят, защо напоследък в България се наблюдава толкова силна вълна на русофобство. "Та нали с помощта на русия сме се освободили от османско робство?" - се питат много от хората. Да, руснаците наистина са спомогнали за освобождаването българите и за образуването на нова българска държава(въпреки, че първоначалната им цел изобщо не е такава). Наистина трябва да се отдаде чест на хората, заради които днес имаме независима държава, но според мен, отдаването на чест е достатъчно. Не трябва да се стига до крайности и да се застъпваме за всичко което руската държава прави, само защото преди над 100 години, те са водили поредната си война за власт срещу Османската империя, вследствие на която България се освобождава(с цената на много български жертви).
Русофобската вълна се заражда най-вече заради силната проруска пропаганда подплатена от Москва, която тече в страната ни. Тази пропаганда се опитва да изкара, че за всички неправди и злини в света са виновни западните демократични страни. Тя се разпространява с още по-голямо усърдие след назрялата криза в Украйна, като се стреми да изкара новата тамошна власт фашистка, която е издигната с помощта на лошият Запад. Русофилството се разпространява от така наречените "националистически среди", които чрез десетките си групи във фейсбук бълват манипулациите на Москва. В тези групи се приканва към отхвърляне на члеснтвото на България от ЕС(или Еврогейския съюз). Всичко това, естествено води до реакция сред граждани, които виждат, че демократичното и проевропейското бъдеще, за което сме се борили 25 години е застрашено. Тези граждани по някакъв начин се опитват да дадат отпор на руската пропаганда която тече у нас.
Радвам се, че въпреки ниското национално самочувствие на българина у нас все още съществуват патриоти, които защитават българските интереси, а не интересите на една деспотична империя, която се нагло и агресивно показва мускули пред целия свят с цената на огромна криза и много човешки жертви. За съжаление тези патриоти днес са наречени "русофоби", само защото са против водената политика на "братушките"...

07.03 2014 в 20:27

до zmi4ee - червено влечуго, какъв вид проститутка си, всички разбрахме - гнусна, кагебистко - путинска.....

07.03 2014 в 20:16

сранно ми е защо трябва да се защитава Украйна пред руското посолство от западняците!?идете пред Украинското,пред американското и т.н.а, да се протестира пред руското от демократи-има защо ,цял свят го показва..така ,че драги русофили, имайте достойнството да не се слагате като мекотели.бъдете най-после българи и европейци.и знаете ли ,че руснаците(лично съм го чул от мои приятели)уважават повече чехите ,заради достойнството им ,отколкото някой наши гъзоблизци..