Приоритетите на ГЕРБ в парламента за 2018-та: ред, сигурност, образование и здраве

OFFNews 11 януари 2018 в 10:56 3766 0

За 2018-та година приоритетите на ГЕРБ в парламента ще бъдат свързани с инициативи в сферата на реда, сигурността, здравеопазването, образованието и пазара на труда. Това каза в декларация от името на ГЕРБ зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

Бившият вътрешен министър изрази готовност за дебати около ветото на президента за антикорупционния закон. Повторното разглеждане на проектозакона ще бъде утре, 12 януари.

„Всяко протакане на антикорупционното законодателство, обаче, по същество работи в полза на корупцията и отлага във времето ефективната съдебна реформа. И тук започва да става за пореден път ясно кои са проводниците на стратегии за отлагане на антикорупционното законодателство“, заяви Цветанов.

„Българското общество трябва да е наясно, че за корупцията няма предпочитана партийна окраска. Хората у нас обаче помнят откъде тръгнаха корупционните практики и кои бяха техните лица. Сега същите хора превръщат темата за корупцията в политически инструмент, с който се надяват да постигнат целите си за смяна на властта“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Приоритетите ни в сферата на външната политика са присъединяването на България към Шенген и еврозоната, както и отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка. Неизменно ще отстояваме и позицията си, че присъединяването ни към Шенген би допринесло за по-добрата защита на външните граници на Европа, заяви още Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови