Президентът в отговор на Борисов за сина си: Това е театър за наивници. Знам откъде идват атаките

Тези огромни пари, които се раздават от телевизора, не стигат до нуждаещите се, смята държавният глава

OFFNews 14 февруари 2021 в 13:14 7226 0

"Аз мисля, че това е театър за наивници. Знам много добре откъде идват атаките към мен и моето семейство. Категорично не приемам да се намесват семействата в тази битка, която се води."

Така президентът Румен Радев отговори на думите на премиера Бойко Борисов, който вчера призова да спре атаката към сина на държавния глава, който участва в нерегламентиран купон по време на пандемията. Борисов нарече наследника на Радев "рядко готино момче".

Радев участва днес в ритуала по зарязване на лозята в опитната станция на Института по лозарство и винарство в Плевен.

"Знаете, че протестите на българите са закономерен резултат от политиката на министър-председателя. Те протестират под прозорците на властта, но там няма никой", заяви Радев.

Според него разпадането на коалиции и образуването на нови в навечерието на изборите е естествен процес. Радев очаква доста фрагментиран парламент, но уточни, че трябва да се направи най-правилният избор. "Виждаме какъв е паритетът. По всичко личи, че ще имаме един доста фрагментиран парламент. Дали това е добре, или зле ще покажат изборите, ще покаже мъдростта на тези партии, които влязат вътре, така че да се отстоява националният интерес", посочи Радев.

Президентът коментира и противоепидемичните мерки срещу коронавируса и помощта за бизнеса.

"Категорично има ощетени бизнеси. Тези огромни пари, които се раздават от телевизора, не стигат до нуждаещите се", смята държавният глава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови