Quantcast

Президентът с нов началник на кабинета: политологът Калоян Методиев сяда в стола на Иво Христов

OFFNews Последна промяна на 19 август 2019 в 13:43 4149 0

Президентът Румен Радев има нов началник на кабинета.

С указ днес той назначи политологът Калоян Методиев. Той поема длъжността от Иво Христов, който напусна през април, за да участва в изборите за депутати за Европейския парламент от БСП. Впоследствие Христов бе избран и замина за Брюксел.

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 г. в София. През 1994 г. завършва 133 СОУ „Ал. С. Пушкин“ с хуманитарен профил и руски език. През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където специализира външна политика и национална сигурност.

Той е доктор по политология и автор на монографиите: „Поколения и възраст в политиката. Българският преход“ (2012) и “Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)“ (2016).

Има научни публикации на английски, сръбски, хърватски и албански език.

От 2010 до 2019 г. е хоноруван преподавател в катедра „Политология“ на Софийския университет.

От 2012 до 2017 г. е асистент в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград, където води курсове по политически маркетинг, институции на съвременната държава, политически партии, имиграционни политики, съвременна политическа история на Балканите.

От 2015 до 2019 г. е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи.

Член е на Стратегическия съвет към президента на Републиката, създаден с Указ на президента Румен Радев на 18.03.2019 г.

Ползва английски, руски, сръбски и хърватски език.

Женен е, има две деца.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !